IWC Connect okosóra

By  | 

Újabb svájci luxusóragyártó döntött úgy, hogy kis késéssel, de mégis beszáll az okosóra bizniszbe. A Frederique Constant, a Montblanc, a Breitling és a Google és Intel támogatását élvező TAG Heuer után úgy néz ki az IWC Schaffhausen is elérkezettnek látja az időt és egy rövid teaser erejéig megvillantották saját megoldásukat.

IWC-Connect-okosora

A szűkszavú sajtóközlemény és hasonlóan rövid videóból annyi azért látszik, hogy leginkább a Montblanc e-Strap mintáját követik, azaz nem a klasszikus mechanikus szerkezetbe zsúfoltak okosfunkciókat, hanem egy kisebb, a szíjba illeszkedő másodlagos óra tölti be ezt a szerepet.

Az elmaradhatatlan fitness tracker funkció mellett az egyre többet hangoztatott Internet of Things (IoT) a másik hívószó, azaz az okosóra képes lesz kommunikálni és interakcióba lépni a környezetünkben lévő, háztartásban megtalálható, internetkapcsolattal rendelkező kütyükkel, berendezésekkel. Kérdés mire lesz elég ez az első kicsinek tűnő kerek kijelző, milyen oprendszert és appokat kap majd.

IWC-Connect-okosora3

A svájci óragyártók különböző próbálkozásaiból jól látszik, hogy érzik a veszélyt, nem szeretnének kimaradni az okosóra-forradalomból, ami hetvenes évek kvarcóra-hulláma után az egyik legerősebb piacátmozgató hatás lehet, de még mindegyik márka keresi a számára leginkább megfelelő irányt.