A Montblanc órapántba rejtette saját okosóráját

By  | 

Az okosórákban tobzódó idei CES-re időzítve érdekes kivételnek tűnik a luxusiparban tevékenykedő Montblanc, aki nem a Google, Samsung és Pebble által diktált jelenlegi trendeket követi az órakészítésben. Az e-Strap nem is igazi okosóra, sokkal inkább egy okospánt, hiszen hagyományos analóg órákra csatolható, viszont így extra funkciókkal ruházza fel kedvenc Montblanc-időmérőnket, amitől így szerencsére az okosóra-forradalom ellenére sem kell majd megválni.

Montblanc-E-Strap-Smart-Wristband-image-4

A közelgő Montblanc Timewalker Urban Speed kollekció 113827-es sorozatszámú órája kapja meg elsőként a kijelzős óraszíjat, ami jó minőségű bőrből készül némi szénszálas textúra kíséretében, de szerencsére bármely 42 és 43 mm széles Timewalker-modellel kompatibilis lesz. Az Uno Noteband infocsíkos trackeréhez hasonlóan a 22 mm széles, érintőképernyős panellel ellátott karpánt többnyire értesítő funkciókat lát el a csukló alján, Bluetooth 4.0-on keresztül csatlakozik iOS-es és Androidos okostelefonokra, miközben vibrál minden beállított emlékeztetőnél és számolja a megtett lépéseket.

montblanc-estrap-okosora

A 0,9 inches OLED-képernyőn 128×36 pixeles felbontásban a bejövő hívások, SMS-ek, naptárbejegyzések és közösségi oldalas notifikációk is leolvashatók, sőt még az okostelefon kameráját is vezérelheti távolról, ami például jobb minőségű selfie-készítéskor lehet különösen hasznos. A zenevezérlővel is felruházott, teljes feltöltés után 5 napig üzemelő e-Strap-et majd január közepén a genfi Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) óra-shown mutatják be részletesebben.

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-4.0

Addig pedig lehet gyűjtögetni egy Montblanc-szettre, a 42 m-es Timewalker Urban Speed Automatic ugyanis 2.990 euróba kerül majd (~955.000 Ft), a 43 mm-es Timewalker Urban Speed UTC ára 3.990 eurótól kezdődik (~1.27 millió Ft), míg a szintén 43 mm-es Timewalker Urban Speed Chronograph 4.690 eurót kóstál (~1,5 millió Ft), aki viszont csak az e-Strap okospántra vágyik, az 250 eurós áron (~80.000 Ft) külön is beszerezheti majd.