Cliris – High-tech szemüvegtisztító

By  | 

A szemüvegek tisztítására egy vadiúj és innovatív eszközt fejlesztett ki egy svájci startup cég, amivel fényesre és tisztára varázsolható még a legmocskosabb okuláré is. A Cliris számos műveletet elvégez helyettünk, a kis szerkezet ugyanis ultrahangos technológiát és biológiailag lebomló megoldást kínál a szemüvegek tisztításához, fertőtlenítéséhez, páramentesítéséhez, szárításához, sőt opcionálisan még az illatosításához is.

cliris szemüvegtisztító

Nekünk csak annyi a teendőnk, hogy a lestrapált szemüveget behelyezzük a 40 wattos fogyasztású, 15 x 18 x 26 cm-es Clirisbe, ami ezután tisztítófolyadékot tölt át a tartályába, és csendben megkezdi a pucolást.

cliris szemüvegtisztító

A környezetbarát Cliriense tisztítófolyadékot két patronba helyezhetjük a készülék hátuljában, amik egyenként körülbelül 30 alkalomra elegendő folyadékmennyiséget fedeznek, majd hozzávetőleg 4 percet várni, amíg a LED-es kijelző figyelmeztet a művelet befejezésére. A cég bevallása szerint mindenfajta szemüveg behelyezhető a készülékbe a napszemüvegektől kezdve az olvasó- és sportszemüvegekig, mindössze arra kell ügyelni, hogy  összehajtva ne haladja meg az 5 x 15 cm-es méretet, és ne olyan spéci anyagból készüljön, ami esetleg károsodna az ultrahangos kezelés során.

cliris szemüvegtisztító

A Clirisre egy Kickstarter-projektet is indítottak, ahol a fekete és fehér színben rendelhető szerkezetet 269$-ra lőtték be (~61.000 Ft), míg a tisztítófolyadék patronjának darabját 25$-ért lehetne pótolni (~5.600 Ft), ám közel sem biztos, hogy sikerül beindítani a tömeggyártását, mivel 280.000$-os forrást remélnek a kampányból július 22-ig, de mindössze még 17.000$-nál tartanak. Amennyiben mégis összejönne az ambíciózus projekt, akkor leghamarabb 2015. áprilisában lesz rá mód, hogy legalábbis a szemüvegeket illetően tisztábban lássuk a világot.

cliris szemüvegtisztító

2 hozzászólás