Philips DesignLine TV: falnak támasztott áttetsző üveglap

By  | 

Amikor TV vásárlás előtt a nappaliban tervezgetjük az új készülék elhelyezését általában két opció közül választhatunk: vagy az általában a TV-hez járó lábbal/állvánnyal egy alacsonyabb bútorra helyezhetjük, vagy külön megvásárolható konzol segítségével felfúrhatjuk a falra. A Samsung Galaxy S4-gyel egy napon bejelentett Philips DesignLine TP Vision egy harmadik lehetőséget kínál: simán támasszuk a falnak.

philips_designline_tv_1

A minimál designos TV gyakorlatilag egy hatalmas alulról felfelé fokozatosan sötétedő keret nélküli négyzetalakú edzett üveglap, amit a gyártó ajánlása szerint szimplán a falnak támaszthatunk. A szokatlan kialakításnak köszönhetően még kikapcsolt állapotban is vonzza a tekintet, de valószínűleg legalább ennyire az elrúgott labdákat, játékokat és rohangáló kiskorúakat, így gyermekes háztartásba nem feltétlenül ajánlott.

philips_designline_tv_6

Igaz a TV tartása még gyerekek nélkül is veszélyesen néz ki, hiszen a TV alja is keretnélküli üveg, így gondosan meg kel választani milyen szögben döntjük a falnak, hogy egyik irányba se csússzon vagy boruljon. A leendő tulajdonosnak lehet érdemes valami gumis csúszásgátlóba beinvesztálni, bár a akkor meg oda a design. További megoldandó problémának tűnik a képernyő betekintési szöge, ami a döntés miatt egy pár fokot felfelé néz, nyilván így is látszik, de fura lehet a szög, illetve a csillár, plafonon lévő fények csillogása is gondot okozhat, igaz ezt egy kapcsolóval meg lehet oldani és TV nézés különben kell sem túlzásba vinni a fényeket.

philips_designline_tv_5

Na de látatlanban ne kritizáljuk, hisz egyébként elég jól mutat. Nézzük inkább a technikai paramétereket. A Philips DesignLine TV két méretben, 46 és 55”-os (116 ill. 140 cm) változatokban érkezik. Masszív 1400 Hz-es Perfect Motion Rate képfrissítéssel dolgozik, mellett ott figyel az aktív Full HD 3D. A Philips saját fejlesztésű Perfect Pixel HD motorját egy kétmagos proci hajtja, ami a micro dimminget (sötét kép alatt halványabb, világos alatt fényesebb LED), helyi kontrasztot és a javasolt LED háttérvilágítást is vezérli.

philips_designline_tv_2

Az elvárások szerint Smart TV funkciókkal is rendelkezik. Ott figyel az integrált Wi-Fi a méretes táviránytó megfordítva pedig kisméretű vezeték nélküli billentyűzetként funkcionál. A Philips MyRemote app-ot, a Wi-Fi Miracast-ot vagy SimplyShare-et használva Wi-Fi-n keresztül streamehetünk videót laptopunkról, táblagépről, NAS-ról vagy mobilunkról.

A Philips által szabadalmaztatott  három oldalú Ambilight hangulatvilágítás sem hiányzik és ezzel is meg is válaszoltuk a korábban feszegetett tükröződő csillár kérdés problematikáját, hiszen TV nézés közben az Ambilight pont megfelelő fényerejű glóriát von majd a készülék közé.

philips_designline_tv_3

A TP Vison egyébként a holland TPV Technology és a Royal Philips Electronics 2012-ben alapított közös leányvállalata, mely Európában, Oroszországban, Dél-Amerikában és pár ázsiai országban felel új Philips TV-k fejlesztésért, gyártásért és piacra történő bevezetéséért. Így nem véletlen, hogy a Philips DesignLine TV először Európában és Oroszországban fog bemutatkozni a második negyedévben. Árcetli egyelőre nem ismert, de úgy tippeljük legalább annyiba fog kerülni, mint a 2009-ben bemutatott 21:9-es szuperszélesvásznú Philips Cinema TV (4000 euró).

3 hozzászólás

 1. Lacek

  2013. április 26. péntek at 18:15

  Most olvastam csak ezt a cikket, és nem bírom ki komment nélkül.
  Tények:
  A készülék neve DesignLine, a TP Vision a gyártója. Magyarországon készül amúgy, ezt illene tudni.

  A megjelenése júniusban várható, először a brit piacon, 2800 £ (970000 huf) körül, ami az 55″ méretet jelenti. A 46″ áráról nem tudunk.

  A készülékhez természetesen jár falikonzol, amivel falra lehet rögzíteni, illetve falnak támasztva is biztonságosan tartja a tévét.

  Az Ambilight nem „hangulatvilágítás” hanem a szemkímélő tévézést segíti, és növeli az élményt a periférikus látást kihasználva.

  Az üveg 8 kilós vasgolyó ejtését kibírja – közel lehetetlen megbotlás, sőt, szándékos rúgás esetén is széttörni, főleg egy kisgyereknek.

  A TV 43 kg, amit mozdítani is nehéz, nemhogy véletlenül fellökni.

  A TV alján szilikon tappancsok vannak a csúszásgátlás érdekében.

  A cikk szerzőjének üzenem, hogy legközelebb alaposabb munkával gyűjtsön infót, mielőtt butaságokat állít vagy feltételez. Köszi

 2. ZOZO

  2013. május 29. szerda at 00:08

  Lacek, látom jártas vagy a modellben. További kiegészítésként közölném, hogy ez az egyedi üveg is Magyarországon készült, mind az alapüveg és a feldolgozás is!

  Sajna ma jött a hír, hogy a Székesfehérvári gyárat bezárják év végén….

 3. Dani

  2013. június 26. szerda at 10:37

  Már alapból érdekesnek gondoltam volna, hogy ilyen felelőtlenül csináljanak egy húde látványos tv-t, hogy csakúgy állítsd a falnak és reménykedj, nehogy felboruljon. Köszönjük Lacek, hogy leírtad a helyesbítést :)
  A cikk írójának még egy üzenet: Legalább olvasd át mit írsz, mert tele van hibákkal. Egy sima levélben még elmegy, de egy cikket írtál!!
  Esetleg kapcsold be a helyesírás-ellenőrzést ami aláhúzza a hibákat, ha máshogy nem megy…