Philips DesignLine TV: falnak támasztott áttetsző üveglap

By  | 

Amikor TV vásárlás előtt a nappaliban tervezgetjük az új készülék elhelyezését általában két opció közül választhatunk: vagy az általában a TV-hez járó lábbal/állvánnyal egy alacsonyabb bútorra helyezhetjük, vagy külön megvásárolható konzol segítségével felfúrhatjuk a falra. A Samsung Galaxy S4-gyel egy napon bejelentett Philips DesignLine TP Vision egy harmadik lehetőséget kínál: simán támasszuk a falnak.

philips_designline_tv_1

A minimál designos TV gyakorlatilag egy hatalmas alulról felfelé fokozatosan sötétedő keret nélküli négyzetalakú edzett üveglap, amit a gyártó ajánlása szerint szimplán a falnak támaszthatunk. A szokatlan kialakításnak köszönhetően még kikapcsolt állapotban is vonzza a tekintet, de valószínűleg legalább ennyire az elrúgott labdákat, játékokat és rohangáló kiskorúakat, így gyermekes háztartásba nem feltétlenül ajánlott.

philips_designline_tv_6

Igaz a TV tartása még gyerekek nélkül is veszélyesen néz ki, hiszen a TV alja is keretnélküli üveg, így gondosan meg kel választani milyen szögben döntjük a falnak, hogy egyik irányba se csússzon vagy boruljon. A leendő tulajdonosnak lehet érdemes valami gumis csúszásgátlóba beinvesztálni, bár a akkor meg oda a design. További megoldandó problémának tűnik a képernyő betekintési szöge, ami a döntés miatt egy pár fokot felfelé néz, nyilván így is látszik, de fura lehet a szög, illetve a csillár, plafonon lévő fények csillogása is gondot okozhat, igaz ezt egy kapcsolóval meg lehet oldani és TV nézés különben kell sem túlzásba vinni a fényeket.

philips_designline_tv_5

Na de látatlanban ne kritizáljuk, hisz egyébként elég jól mutat. Nézzük inkább a technikai paramétereket. A Philips DesignLine TV két méretben, 46 és 55”-os (116 ill. 140 cm) változatokban érkezik. Masszív 1400 Hz-es Perfect Motion Rate képfrissítéssel dolgozik, mellett ott figyel az aktív Full HD 3D. A Philips saját fejlesztésű Perfect Pixel HD motorját egy kétmagos proci hajtja, ami a micro dimminget (sötét kép alatt halványabb, világos alatt fényesebb LED), helyi kontrasztot és a javasolt LED háttérvilágítást is vezérli.

philips_designline_tv_2

Az elvárások szerint Smart TV funkciókkal is rendelkezik. Ott figyel az integrált Wi-Fi a méretes táviránytó megfordítva pedig kisméretű vezeték nélküli billentyűzetként funkcionál. A Philips MyRemote app-ot, a Wi-Fi Miracast-ot vagy SimplyShare-et használva Wi-Fi-n keresztül streamehetünk videót laptopunkról, táblagépről, NAS-ról vagy mobilunkról.

A Philips által szabadalmaztatott  három oldalú Ambilight hangulatvilágítás sem hiányzik és ezzel is meg is válaszoltuk a korábban feszegetett tükröződő csillár kérdés problematikáját, hiszen TV nézés közben az Ambilight pont megfelelő fényerejű glóriát von majd a készülék közé.

philips_designline_tv_3

A TP Vison egyébként a holland TPV Technology és a Royal Philips Electronics 2012-ben alapított közös leányvállalata, mely Európában, Oroszországban, Dél-Amerikában és pár ázsiai országban felel új Philips TV-k fejlesztésért, gyártásért és piacra történő bevezetéséért. Így nem véletlen, hogy a Philips DesignLine TV először Európában és Oroszországban fog bemutatkozni a második negyedévben. Árcetli egyelőre nem ismert, de úgy tippeljük legalább annyiba fog kerülni, mint a 2009-ben bemutatott 21:9-es szuperszélesvásznú Philips Cinema TV (4000 euró).

3 hozzászólás