Samsung tűzhely virtuális lángnyelvekkel

By  | 

Az indukciós főzőlappal ellátott tűzhelyek ugyan már sokkal hatékonyabbak az elektromos illetve gáztüzelésűeknél, de a legtöbben még mindig hiányolják a főzéskor korábban megszokott lángnyelvek vizuális látványát, a forró indukciós lapra egy óvatlan pillanatban rátenyerelve pedig számtalan konyhában sírnák vissza a gázrózsás változatot, ott legalább egyértelmű volt, hogy mikor nem érdemes hozzáérni.

Samsung_Chef_Collection_01

A Samsung a probléma orvoslására a legújabb Chef Collection tűzhelyszériájában, így például a NE58H9970WS modellnél is egy vadiúj funkciót épített a főzőlapba, ami úgy képes az indukciós lapon a lángnyelvek megjelenítésére, hogy közben nem kell hozzá gázt használni.

Samsung_Chef_Collection_07

A trükk a Visual Flame Technology funkció, ami jól elhelyezett LED-ek segítségével a fazekak és serpenyők oldalán imitálja a gázlángokat, de szerencsére nem kizárólag hangulatvilágításról van szó, a lángnyelvek színe ugyanis jelzi az indukciós lapon beállított főzési hőmérsékletet: minél világosabb a kék árnyalatú LED-fény, annál forróbb fokozaton megy az adott főzőlap, ez pedig lehet, hogy pár kuktának többet segít, mint egy digitális számjegy a tűzhely tetején.

NE58H9970 - Slide-in Design

Más okos megoldásokat is tartogat a tűzhely, a Flex Duo típusú sütőrésze ugyanis két rekeszre van osztva, amiben kétféle fogás készíthető egyszerre, ám különböző sütési fokozatokon, ráadásul anélkül, hogy az aromájuk keveredne egymással. A Chef Bake funkciója minimalizálja a hőmérséklet-ingadozásokat, és egyenletes szintet biztosít a sütőben, a Smart Cooktop pedig arról gondoskodik, hogy a kerek főzőlapok csak azon része forrósodjon fe, amellyel közvetlenül érintkezik a fazék. Akik szívesen látnák a konyhájukban ezeket az innovációkat, azoknak 3.699$-t (~ 912.000 Ft) kell kicsengetniük a prémium Samsung-tűzhelyért.

NE58H9970 - Warming Drawer