Snow2 – Síszemüveg okosítva

By  | 

A Recon Instruments már 2010-ben felhívta a figyelmet a világ első HUD szemüvegére (heads-up-display), amit speciálisan a síelők és snowboard-osok számára fejlesztettek ki, idén pedig már a 4-dik generációval jelentkeznek. A Snow2 síszemüveg-okosító egység az előző verziót több tekintetben is lekörözi, a beépített 1GHz-es dual core ARM Cortex-A9 processzorával háromszoros a teljesítmény-javulás, az 1.200 mAh-s aksi 35%-kal tovább bírja, fokozták a grafikus feldolgozás teljesítményét a PowerVR SGX540 GPU-val, ellátták kellő memóriával (1 GB RAM, 2GB flash), valamint csiszoltak a felhasználói interfészen és az integrált közösségi szolgáltatásokon is.

snow21-2

A beépített szenzoroknak (3D-s gyorsulármérő, 3D-s giroszkóp, 3D-s magnetométer, barométer)   és a GPS-egységnek köszönhetően pontos statisztikák készíthetők a sípályákon az átlag- és csúcssebességről, megmutatja mennyire lobogott a BeardSki szakállunk, magasságról, sőt akár ugratások során a levegőben megtett időről is, továbbá nem elhanyagolható az a tény, hogy a navigációban is hasznos segítséget nyújt, főleg akkor, amikor mutatja az utat, hogy merre kaphatunk a környéken forralt bort. Az eredményeket a hamarosan induló Engage weboldalon és mobilalkalmazásban szinkronizálni lehet, hasonlóképpen, mint a Nike Plus-nál.

recon_snow2_goggle

És hogy a síelő honnan értesül ezekről az infókról menet közben? A szemüveg üvegén jelenik meg a 428*240 felbontású, 16:9-es virtuális képernyő, ami a viselője számára olyan érzést kelt, mintha egy 14”-es monitor képernyője jelenne meg a szeme előtt kb. másfél méteres távolságban, vagyis nem lesz annyira zavaró, hogy ne lássa miatta a fától az erdőt (vagy leginkább a fát).

snow21-1

A Snow2-t iOS és Android alapú mobileszközökkel is összepárosíthatjuk, így lehetővé válik például SMS-ek és hívások fogadása, valamint zenelejátszás a lesiklások közben, ebben pedig nagy segítségünkre lesz a csuklóra kötött Bluetooth LE-n kommunikáló távirányító, ami nemcsak a kesztyűs érintést érzékeli, hanem még nagy esések alkalmával sem ázik be.

snow21-7

A 65 gramm súlyú, microUSB-n keresztül 6 óra alatt feltölthető Snow2 ezen kívül pár olyan külső perifériával is együttműködik, mint például egyes rákötött action kamerák és pulzusmérők, de igazából az a jó ebben a platformban, hogy a „Recon-Ready” címkével ellátott szemüvegekre is ugyanúgy rácsatlakoztatható, ennek megfelelően a legismertebb márkák (Oakley, Smith és Scott) árulnak is majd Snow2-vel ellátott síszemüvegeket. Az önálló Snow2-egység 399$-ba kerül majd(~88.000 Ft).