Filip – Nyomkövető okosóra gyerekeknek

By  | 

Az okosóra-biznisz mindenki fantáziáját megmozgatja, a Microsoft, az Apple, a Samsung, a Sony és még sokan mások jelenleg is saját prototípusokon dolgoznak, egy kisebb norvég cég azonban nemcsak hogy beelőzi a nagyokat, hanem még a célcsoportot is alaposan leszűkíti, a Filip Technologies ugyanis elsősorban gyerekeknek szánja Filip nevű nyomkövető óráját.

filip_original

A smartwatch kategória junior képviselőjét féléve még a CES-en is bemutatták, az ébresztős digitális órába GPS-t és wifi modult építettek be, valamint a GSM-hálózatra is rácsatlakozik, így tulajdonképpen többféle módon is bemérhető az órát viselő lurkó helyzete. Az órához öt darab gyorshívót lehet maximálisan beállítani, ha esetleg gond adódna, és egy piros pánikgomb is helyet kapott a karóra oldalán, amit megnyomva végighívja ezeket az előre beállított, a gyerek által nem módosítható telefonszámokat.

filip-smartwatch-enfant

filipwatchesingreen

A Filip ezen kívül hívást és SMS-t is tud fogadni, bár kicsit visszavesz az élményből, hogy üzenetet küldeni nem tud. Az aggódó szülők iOS-es vagy Androidos alkalmazás segítségével követhetik figyelemmel az eseményeket, sőt notifikációs zónák beállításával lehetőségük lesz értesítéseket is kapni, ha egy előre beállított helyszínre (leggyakrabban az iskolához) megérkezik vagy éppen letér a kijelölt útvonalról az okosóra hordozója.

filip-watch-app

Mindaddig tökéletesen működik a nyomkövetés, amíg a szép színes karórát hordja a gyerek, ám fennáll a veszély, hogy egyszercsak leveszi, lévén hogy a kezelőfelületén kívül más alkalmazás, pláne játék nincs rátelepítve. Árról és megjelenésről egyelőre még nincs infónk.

filip-smartwatch-kids

3 hozzászólás