Építs saját Arduino mobilt fából

By  | 

Akik unják a legót, a fémépítőt és nagyobb kihívásra vágynak, vagy elégedetlenek a kereskedelmi forgalomban kapható mobilokkal vagy éppen csak elnyerte tetszésüket a nemrég az internetet letaroló PhoneBloks modulárisan bővíthető mobil koncepciója, azoknak most minden adott ahhoz, hogy a téli szünetben belevágjanak saját mobiljuk megépítésének.

laser-cut-DIY-cellphones-by-david-mellis-011

David Mellis az Arduino platform egyik atyja a napokban elérhetővé tette egy mobiltelefon terveit, amelyet kellő kitartás és idő birtokában bárki megépíthet házilag. A készülék természetesen Arduino alapokra épül és többek között a készen elérhető Arduino GSM Shield panelt használja, amelynek segítségével az Arduido eszközök képesek felcsatlakozni a mobilhálózatra és az internetre.

almostthere_verge_super_wide

Mellis természetesen mind szoftveres, mind hardver téren számos egyedi fejlesztéssel bővítette a projektet: kijelző, gombok, hangszóró, mikrofon és interfész-támogatás. A végeredmény egy alap mobil, amivel hívásokat lehet kezdeményezni és fogadni, SMS-t írhatunk/olvashatunk, belső telefonkönyvvel rendelkezik, valamint kijelzi a dátumot, időt.

woodphone_verge_super_wide

A dokumentáció teljesen opensource, Github-ról letölthető az áramkör tervei is felkerültek, amit OSH Park-on keresztül $60-ért legyártathatunk három példányban. Ami a projekt könnyebb felét illeti, a ház tervei is elérhetőek, amit legkönnyebben fából, de más anyagból is kialakíthatunk, sőt akár 3D nyomtatóval ki is nyomtathatunk. kb. $200-ból lehet egy nem éppen versenyképes mobilunk, de a miénk és az elkészítése során biztos sokat fogunk tanulni.

laser-cut-DIY-cellphones-by-david-mellis-07

sidebyside_verge_super_wide