Színes óralapokkal virít a Ziiiro Celeste

By  | 

A Ziiiro leginkább minimalista dizájnóráiról ismert. Legújabb fejlesztésük a Celeste-termékvonal, amit az tesz igazán különlegessé, hogy nemcsak hogy számok nincsenek rajta, hanem még rendes óramutatók sem. Mindössze két színes, átlátszó lemez fordul meg az óralapjában, és közben egymást átfedve az így keletkező körszeletek állásából olvasható le a pontos idő.

Kétfajta óralap rendelhető hozzá, a mono típusban a kék és szürke árnyalatok játszanak, ahol a sötét rész jelenti az órát, a világos széle pedig a percet, továbbá létezik a színes változat, itt világossárga és kék lap verseng egymással, ekkor a kék szél mutatja az órát, a sárga pedig a percet, de ez utóbbi a változatosság kedvéért áttetsző zöld színbe mosódik. A karóra rozsdamentes acélból készült kerete és szíja háromféle kiszerelésben lesz kapható, fekete, króm és gunmetal kivitelben viríthatunk vele.

November 18-ától lesz kapható 149 euróért (~45.000 Ft), de javasoljuk, hogy aki megrendelné, először tesztelje le, hogy a képen kellőképp le tudja olvasni az időt, mert néha eléggé félreérthető lehet az állás, a színvakokról pedig már ne is beszéljünk.