Durr – Érezd az időt!

By  | 

Általában azért vásárolunk mindenfajta órát – a karórától kezdve a kakukkos óráig – hogy pontosan tudjuk hány óra van. Sokszor bele sem gondolunk hogy telik el az idő, amit a munkahelyünkön vagy otthon töltünk. Mindig csak azt figyeljük hány óra volt, van és lesz.

Durr_review_photos2_1020_large_verge_super_wide

Ezen szeretett volna két norvég dizájner kicsit változtatni, mikor megtervezte a DURR fantázia névre hallgató időmérő eszközt. A csuklóra erősíthető szerkezet csak vonalaiban hasonlít egy karórára, nincsen számlapja, hiányoznak róla a mutatók. Ilyenkor sokunkban felmerülhet a kérdés, akkor mi értelme az egésznek?

prosessbilde_bruk

A DURR egy valamit tud és azt szorgalmasan ismételi, ugyanis az eszköz öt percenkét rezzen egyet, így tudatva velünk az idő múlását. Sosem fogja megmutatni a pontos időt, de közli velünk mi történt velünk egy óra tizenketted része alatt. És itt jön a lényeg, mindnyájan az időt szubjektív módon ítéljük meg, hiszen egy percnyi időt, máshogy érzékel az, aki siet a buszhoz, vagy aki a buszmegállóban várakozik.

Durr_review_photos1_1020

Az alkotók, Theo Tveterås és Lars Vedeler szerint a DURR mindenki számára egy izgalmas kísérlet lehet saját időérzékünk megismerésére és úgy néz ki, hogy sokakat érdekel is. Az 50 darabból álló alpha sorozatot már el is kapkodták, azonban az újabb sorozat hamarosan előrendelhető lesz a Skrekstore-ban. A DURR-t öt különböző színben, kb. 90 eurós (27.000 Forint) áron lehet megvásárolni.