Predictables – Digitális tenyérjós

By  | 

Természeténél fogva az ember már a kezdetek óta próbálja megjósolni a jövőt. Az elején a csillagok mozgását figyelve egészen a mai időjárás előrejelzésig, mindig egyfajta sémát keres, melyből előre jelezhető az elkövetkezendő időszak.

predictables

Az izraeli dizájner, Dor Tal ezen a szálon elindulva előállt egy olyan eszközzel, mely egyfajta modernkori újraértelmezése az időjóslásnak. Az általa tervezett óra képes jelezni a várható eseményeket az élet különböző területeire lebontva, mint szerelemi élet, karrier vagy baráti kapcsolatok.

dor-tal

A Predictables valójában egy projektorral ellátott karóra, mely a tenyerünkre kivetített kép formájában, különböző méretű és színű körökkel mutatja meg a jövő eseményeit. Például a piros körök a magánéletben, a zöld pedig a munkában bekövetkező változásokat jelzi előre. Az óra a csuklónkhoz legközelebb mindig a pontos időt mutatja, és innen kiindulva vetíti ki a köröket, minél távolabb van egy kör, annál későbbre várható az esemény, emellett a nagyobb méretű buborék fontosabb történéseket jelöl.

dor_tal-predictables

Az karóra lelke egy olyan alkalmazás, mely figyelemmel követi viselője mindennapi tevékenységeit, interakciót a digitális világgal (hasonlóan a Google Now-hoz). Például ha Facebookon bejelöljük, hogy részt veszünk egy koncerten, több mint valószínű a tenyerünkön megjelenik egy újabb buborék. Az alkalmazás egyaránt képes tanácsokat adni a soron következő eseményekhez. Maradva a koncertes példánál, az applikáció javaslatot tesz, hogy vásároljuk meg a belépőt és még azt is megmutatja, hol és mikor tudjuk beszerezni. 

flr

Dor Tal az alkalmazás köré további eszközöket is tervezett, melyek segítségével akár a falra, vagy az asztallapra is kivetíthetők lesznek a Predictables jóslatai.