Elektromos motor Tron-beütéssel

By  | 

Daniel Simon tervező biztos nagyon szerette a Tron első és tavaly bemutatott második részében is feltűnt kultikus fénymotor dizájnját, ugyanis megszólalásig hasonlít az általa megálmodott motor a filmes verzióra. A Detonator névre keresztelt kétkerekű monstrum ugyan nem úszik neonfényben, mégis eléggé high-tech beütése van, és meglehetősen tiszteletet parancsoló méretekkel rendelkezik, több mint 3 és fél méter hosszú, első kereke 30 inch átmérőjű (~76 cm, TV méretnek sem rossz), míg a hátsó kerék ennél valamivel kisebb, 27 inch-es (~68 cm).

Egy 96 voltos duál elektromos motor dolgozik benne, plusz beépített lítium-ionos aksi gondoskodik az utánpótlásról, mindössze egy órás töltés elég neki, és azzal 130-160 km-es utat is lenyom egyhuzamban. A Detonator képes akár 190 km/órára is felgyorsulni, de még a készítők is bevallják, hogy egyáltalán nem gyerekjáték irányítani, továbbá ne is álmodjunk olyan éles kanyarokról és átperdülésekről, mint amiket a Tron-os Light Cycle-ön nyomnak.


A Parker Brothers Choppers forgalmazza az elektromos motorkerékpárt az USA-ban, Európában és Szaúd-Arábiában, potom 100.000 dollárért (~22 millió Ft), de mellé azért egy életbiztosítás kötése is erősen ajánlott.

8 hozzászólás

 1. Shg

  2011. november 4. péntek at 02:18

  A renderek jók. De ahogy megcsinálták…. Mi ez?????

 2. Zserigta

  2011. november 4. péntek at 06:40

  Engem az érdekelne, ha elektromos, akkor minek van mind a 2 oldalt kipufogócső???

  • Én

   2011. november 4. péntek at 09:32

   Gondolom hűek akartak maradni a design-hoz. A designer “álmai” szerint a Dragstert Plazmaüzemű motor hajtja. Ezért a kipufogó.

   Az egész Cosmic Motors erről szól. Futurisztikus járművek dizájn-terveiről.

 3. Én

  2011. november 4. péntek at 09:29

  Hehe… A Cosmic Motors kapcsolódó oldalán ezt a szöveget lehet olvasni a Detonator-nál:
  “THERE IS NO CONNECTION BETWEEN A FLORIDA-BASED MOTORCYCLE COMPANY AND DANIEL SIMON / COSMIC MOTORS LLC. NO DESIGNS OR PRODUCTS HAVE BEEN AUTHORIZED BY DANIEL SIMON AND COSMIC MOTORS LLC TO THAT COMPANY.”

  Daniel Simon pedig annyira szerette a Tron Legacy-ban feltűnő járművek dizájnját, hogy Ő TERVEZTE MINDET! :P

  Az eddigiek alapján kijelenthető, hogy a Parker Brothers Choppers egyszerűen ellopta Simon alkotásait…

 4. 'Misa

  2011. november 4. péntek at 17:27

  Nahát ezen a gépezeten nyakig sáros leszel ha esős idő után mész egyet tesztelni ;)) Többet ér nagyapám biciklije, amelyiken van sárvédő;))

 5. Shg

  2011. november 4. péntek at 19:28

  No meg az semmi, csinálják csak meg, ha úgy érzik. Viszont az elkészült motor nincs olyan állapotban, hogy 22 millióért el lehessen adni. Bár biztos van aki megveszi.

 6. T

  2011. november 9. szerda at 13:21

  Jól néz ki az biztos, de az óvatlan motoros hátsóját gázadáskor ledarálja a hátsó gumi, vagy hogy működik ez? :)
  A képeken semmiféle védmű, támasz, sárvédő, akármi nincs…

 7. Pingback: Extrém motorok | Motorosok blogja