Kisai Stencil – Pontos idő csak nagy vonalakban

By  | 

Zavarbaejtő a Tokyo Flash új órája, a Kisai Stencil időmérő, elsősorban azért, mert elsőre nem igazán olvasható le róla a pontos idő. Láttunk már morzés, bináris, napszakokat jelölő és más trükkös megjelenítő felületeket a karórákon, itt mégsem olyan ördöngős a megfejtés.

Látszólag vonalak és pöttyök értelmetlen halmazának tűnik a képernyő, de ha jobban megnézzük, mindegyik „negyedben” egy-egy számjegy stilizált piktogramja látható meglehetősen vastagon rajzolva, felül az óra, alul a perc. Például a 12:01 és a 06:57 megfelelője így néz ki a Kisai órákon (ha nem látod, messzebbről nézd és egyből világos lesz):


5 különböző színű LCD-képernyő választható az órából, éjszaka bekapcsolható az elektroluminescensz háttérvilágítása, plusz ébresztő is van benne.

Az óraszíj bőrből készült, kis és nagy csuklókra egyaránt passzol, egy kis CR2025-ös elemmel elvan több mint egy évig, és mindössze 50 grammos maga a szerkezet, lehúzni nem nagyon fogja a karunkat, maximum csak árban, hiszen 140 dollárért (~30.000 Ft) árulják a Tokyo Flash oldalán. Video  tovabb utan.