„Napfény járja át a Kindle-t újra…” – SolarKindle-tok

By  | 

Az Amazon Kindle változatlanul az egyik legnépszerűbb e-olvasó, és most már a lemerülésétől sem kell nagyon tartanunk, ha beszerezzük hozzá a SolarKindle speciális tokot a SolarFocus-tól.

A kinyitható tokba szépen bepattintható a Kindle, ebben még nincs is semmi különös, a lényeg a külső bőr fedőjén van, amibe egy hajlékony napelemet építettek be, ez a viszonylag nagy kapacitású, 1500 mAh-s külső akkumulátort tölti folyamatosan (ami szintén a foglalatban van elrejtve), tehát a tok amellett, hogy védi a külső fizikai hatásoktól az e-olvasót, még plusz energiaforrásként is szolgál.

A hatékonyságára jellemző, hogy egy órás napfürdő már több mint 3 napra elegendő töltést biztosít a Kindle-nek, és ehhez nem is kell külön kitenni napozni, a Kindle köztudottan erős napfényben is tökéletesen olvasható, köszönhetően a szembarát e-ink technológiának. Teljes feltöltéshez körülbelül 8 órányi direkt napfényre van szüksége, ez lefordítva majdnem egy hónapnyi plusz élettartamot jelent, de optimális esetben még az is könnyen előfordulhat, hogy az e-olvasó töltőjét a folyamatos szabadban olvasás miatt nem is kell többet elővennünk.

Akkor sincs vész, ha este támadna kedvünk olvasgatni, ugyanis a SolarKindle-ben egy 800 lux fényerősségű, kihajtható LED-lámpát is beszereltek, ami szintén a tok akkumulátorát használja forrásként, és nem a Kindle-t szívja le. A lámpa is jól bírja a strapát, közel 50 órán keresztül képes fényt adni a SolarKindle-aksira támaszkodva, amit végső esetben (sarkkörön túl, napfénytől elzárva) egy micro-USB-s kábellel tölthetünk fullra. A rendkívül környezetbarát megoldás 80 dollárba fog kerülni (~20.000 Ft), vagyis pontosan annyiba, mint a legolcsóbb Amazon Kindle-típus.

4 hozzászólás

 1. Pingback: “Napfény járja át a Kindle-t újra…” – SolarKindle-tok | szimpatikus.hu trackback proxy

 2. asd

  2012. január 12. csütörtök at 16:33

  „kihajtható LED-lámpát is beszereltek”

  Elgondolkoztam én is egy Kindle beszerzésén, de itt egy kis WTF momentumom volt.

  Az e-ink technológia olyan, hogy sötétbe nem is látni, nem világít, mint pl. egy LCD?

 3. mica

  2012. január 12. csütörtök at 17:30

  Pontosan. Nem önvilágító és háttérvilágítása sincs – emiatt külső fényforrásból kell biztosítani a megvilágítását.

 4. moltam

  2012. január 12. csütörtök at 18:14

  Igen, pont ez a lényege. Így nem fárasztja a szemet, mint az LCD, egyszerűen nem bocsát ki fényt, teljesn olyan mintha egy könyvet olvasnál.