Amazon Fire Phone – 3D-élményt ígér az új okostelefon

By  | 

Amazon-Fire-Phone-Officially-Introduced-with-2-2GHz-Quad-Core-CPU-Four-Tracking-Cameras-3D-UI-447419-3

Csak idő kérdése volt, hogy az Amazon a Kindle Fire után mikor mutatja be az első okostelefonját, a Fire Phone-t, hiszen már 2-3 éve lebegtették a belépést a mobilpiacra az egyre inkább iPhone-ok és Androidos csúcsmobilok által dominált környezetben. A legnagyobb újításuk a szemüveg nélküli 3D-élmény, a Dynamic Perspective funkció gyakorlatilag valóban 3D-szerű (ám korántsem igazi 3D-s) látványt produkál a képernyőn, a mélységérzet főleg térképek, játékok és háttérképek esetében tapasztalható, mindez pedig a képernyő sarkainál beépített 4 kamerának köszönhető, amik folyamatosan pásztázzák a felhasználót, hogy a fejéhez képest mennyire fordítja el a mobilt.

Amazon-Fire-Phone-Dynamic-Perspective_

Amazon-Fire-Phone-Maps-Landmark

A Fire Phone használata a legtöbb nagyképernyős okostelefonnal ellentétben valóban egykezes lesz, megdöntve lehet scrollozni és navigálni az egyes menüpontok között. A hardveres kiépítés alapján megközelíti a csúcsmobilokat, processzora 2.2 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800-as chip egy Adreno 330 típusú grafikai vezérlővel, 2 GB-os RAM-mal bír, 2.400 mAh-s aksijával pedig egész nap fogja bírni a gyűrődést.

Amazon-Fire-Phone_Hand_Firefly

4.7 inches képernyőjén a felbontás 720p-s lesz 315 ppi pixelsűrűséggel, a hátsó kamerája 13 megapixeles optikai képstabilizátorral és f2.0-es optikával, hangszórója hozza a Dolby virtual surround minőséget, mindezeken felül LTE/4G és NFC-képességgel is felruházták, sőt vezeték nélkül is tölthető lesz.

Amazon_Fire_Phone_apps1

Operációs rendszere az Amazon Kindle Fire tablethez hasonlóan egy módosított Android-verzió, jelen esetben Fire OS 3.5.0, viszont fontos különbség, hogy a tablettel ellentétben az Amazon okostelefonja már közel sem fog minden Android-alkalmazást alapértelmezetten futtatni, vagyis a Fire Phone-ra váltók kis hátránnyal fognak indulni, tekintve hogy az Amazon Appstore 240.000-es nagyságrendű app-gyűjteménye jelentősen elmarad az iOS App Store és Google Play kínálatától. Persze a népszerűbb játékok, közösségi alkalmazások, videó- és zenestreamelők megtalálhatóak lesznek itt is, továbbá az Instagramot és a taxis Uber-t várhatóan induláskor teszik elérhetővé, a dedikált Snapchat és YouTube-appok hiánya viszont több mint meglepő.

Amazon-Fire-Phone-App-Grid

A szűkített kinálatot több szolgáltatással próbálja ellensúlyozni az Amazon, például ott a Firefly-funkció, ami tulajdonképpen mindent szkennel a hátsó kamerával, amit csak lehet: könyvek borítóját, élelmiszerek csomagolását, videójátékok dobozát, telefonszámokat, étteremfeliratokat, vonalkódokat és QR-kódokat tud gond nélkül beolvasni, a szkennelt termékekből listát is készít és amennyiben megtalálhatóak az Amazon kínálatában, egy klikkel meg is rendelhetjük azokat. A Firefly-hoz tartozik még egy Shazamhoz és SoundHoundhoz hasonló zenefelismerő szolgáltatás is, aminek a segítségével lehetőségünk lesz megvenni az adott számot vagy rákeresni egy streamelős oldalon, sőt az audió track alapján még filmek vagy tévéműsorok konkrét jeleneteit is pontosan belövi.

Amazon-Fire-Phone-Music-Library

Az Amazon Cloud Drive felhőszolgáltatás korlátlan és ingyenes tárhelyet biztosít a Fire Phone-felhasználóknak, limitált ideig pedig 1.000 Amazon Coin-os virtuális egyenleg is jár hozzá 10$ értékben, amit alkalmazásokra és játékokra lehet szabadon elkölteni. Az Amazon Prime szolgáltatást is megkapják 12 hónapra ingyenesen a telefont előrendelők, ami alapból 99$-os éves előfizetést jelent (~22.200 Ft), és amihez többek között 2 napon belüli szállítás, ingyenes videó- és zenestream-szolgáltatás, illetve ingyenes szállítási költség tartozik a Prime Eligible termékekre.

Amazon-Fire-Phone-Mayday

Az Amazon Fire Phone július 25-től lesz kapható világszerte, az USA-ban a 32 GB-os változatot 199$-os áron (~44.600 Ft), míg a 64 GB-os modellt 299$-ért (~67.000 Ft) árulják kétéves AT&T-hűségszerződés mellett, kártyafüggetlenül pedig 649$-ba kerül majd (~145.400 Ft) a 32 gigás telefon.

Amazon_Fire_Phone_comparison