Kobo Aura H2O – Medencébe hajítható könyvolvasó

By  | 

Kobo Aura H2O poolside-1200-80

A Kobo a főként Amazon Kindle-ek és iPad-ek uralta e-reader piacot szeretné egy kicsit felrázni az új Aura H2O könyvolvasójával, ami elsősorban azzal tűnik ki a mezőnyből, hogy ebben a szegmensben a világon elsőként teljesen vízhatlan és porálló.

KOBO_AURA_H2O_Waterproof-eBook-Reader

A 6.8 inch-es, 265 DPI-s könyvolvasó egy teljesen átlagos, e-ink technológiát használó érintőképernyős e-reader is lehetne, ám az elődéhez, az Aura HD-hez képest némileg könnyebb és vékonyabb kialakítású, sőt a Sony Xperia Z2-höz és a Samsung Galaxy S5-höz hasonlóan rendelkezik az IP67-es minősítéssel, ami garantálja, hogy 1 méter mély vízben legalább 30 percet sértetlenül átvészel, már ha persze az USB-port fedő fent van rajta.

kobo-aura-h20

A Kobo saját felmérései szerint a potenciális felhasználóinak több mint 60%-a szeretné az e-könyvolvasóját vízközelben, például kádban, medencében vagy a tengerparton forgatni vagy csak nemes egyszerűséggel a homokba hajítani, épp ezért szerintük megvan a létjogosultsága a H2O-s variánsnak.

KOBO_Aura_H2O

Képernyőjét anti-glare technológiával látták el, ami erős napfény mellett is teljesen jól olvasható, és hardverkiépítésben sem gyenge: 1 GHz-es processzort és 4 GB memóriát pakoltak az Aura H2O-ba, ami ráadásul microSD-kártyával egészen 32 GB-ig bővíthető arra az esetre, ha valaki esetleg nyaralásra egy egész könyvtárat készülne betárazni, akkumulátora pedig egyszeri töltéssel akár 2 hónapig is bírja.

kobo-aura-h2o-home-screen

Október 1-jétől fog megjelenni a Kobo Aura H2O az Egyesült Királyságban, USA-ban, Kanadában, valamint a francia, német, olasz, spanyol és holland piacokon, 180$-os (~42.700 Ft) illetve az EU-ban 180€-s árcímkével (~56.900 Ft).