Lebegő vízililiomok termelnék az áramot Phuket-en

By  | 

Szeptemberben egy érdekes kiállítás nyílik a berlini Aedes am Pfefferberg központban. A kiállítás címe elég sokatmondó: Water – Curse or Blessing (Víz – Áldás vagy Átok), és olyan architekturális és infrastrukturális elképzeléseket terveznek ott bemutatni, amik a jövőben segíthetik Délkelet-Ázsia népességét mindenféle környezetbarát módon, legyen szó vasútról, vízi falvakról vagy energiaellátásról. Ezzel is igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy a délkelet-ázsiaiak közel 90%-a közvetlenül a tengerpart környékén él, ahol gyakran ki vannak téve áradásoknak, néha szárazságnak és az öntözővíz hiányának, és ezek megoldásához fenntartható szemléletű beruházásokra van szükség.

Az energiaellátásban segíthet a The Why Factory design-cég legújabb projektje, vízen lebegő mesterséges vízililiomok formájában. Helyszínnek a csodás thaiföldi Phuket környékét választották, és a vízre gyönyörű, futurisztikus napkollektorokat képzeltek el, amik gyűjtik a napfényt és a megtermelt áramot továbbítják a szárazföldre.

Turistalátványosságnak sem lennének utolsók, ugyanis csónakokkal egyszerűen megközelíthetőek lennének a lebegő napszirmok, sőt lépcsőkkel fel is lehet mindegyikre majd mászni és gyönyörködni a phuket-i tájban. Elég nagyszabású projektnek ígérkezik, de a cég sosem kicsiben gondolkodik.

10 hozzászólás

 1. Joe

  2011. július 19. kedd at 22:38

  És ha jön a monszun?
  Csak úgy mellékesen gyorsan bepakolják valami raktárba az egész cuccost?
  (Aztán meg ki?)

 2. Németh Marcell

  2011. július 19. kedd at 22:48

  Forrás?

 3. kokii

  2011. július 20. szerda at 06:39

  „..sőt lépcsőkkel fel is lehet mindegyikre majd mászni” ha ezek napkollektorok, akkor nem lesz belül kicsit meleg ember szemmel?

 4. asd

  2011. július 20. szerda at 08:21

  Az ilyen cuccok valaha meg is valósulnak?
  Mert gyakran olvasok mindenféle futurisztikus több milliárdos projektekről, de a pénz miatt gyakran csak koncepció marad

 5. Mighty

  2011. július 20. szerda at 12:21

  Szeretem ezt az oldalt. Jó kis pazar cuccokról lehet olvasni. :)

  Viszont, ez a fajta írásmód eléggé megnehezíti az olvasást. Miért kell ilyen sűrűn váltogatni a bold és sima írásmód között?

 6. shg

  2011. július 20. szerda at 15:40

  ne, mármint tényleg ne, ez őrültség és szétcseszi a világ egyik legszebb táját.

 7. ppp

  2011. július 20. szerda at 21:08

  …”Helyszínnek a csodás thaiföldi Phuket környékét választották”…
  Na igen, egyetértek az előttem szólóval. Most miért kell egy csodás thaiföldi tájat így elb*szni (már bocs de ez az igazság), miért nem lehet egy kevésbé vonzóbb helyen megvalósítani??? aztán aki Phuket-et akarja felülről látni felül egy repülőre, helikopterre, hőlégballonra vagy amire csak akar de most komolyan…

 8. ZboroKrisz

  2011. július 21. csütörtök at 08:25

  valóban, a táj addig gyönyörű, amíg nem pakoljuk tele holmi fantasztikus futurisztikus szeméttel…

 9. Marci

  2011. július 21. csütörtök at 10:10

  Joe: Mi köze a munszunnak a cucchoz? Nyilván olyanra építenék, hogy ne ártson neki az eső.

 10. viktorius

  2011. július 22. péntek at 10:19

  Napszemüveg nélkül kicsit para…