Lebegő vízililiomok termelnék az áramot Phuket-en

By  | 

Szeptemberben egy érdekes kiállítás nyílik a berlini Aedes am Pfefferberg központban. A kiállítás címe elég sokatmondó: Water – Curse or Blessing (Víz – Áldás vagy Átok), és olyan architekturális és infrastrukturális elképzeléseket terveznek ott bemutatni, amik a jövőben segíthetik Délkelet-Ázsia népességét mindenféle környezetbarát módon, legyen szó vasútról, vízi falvakról vagy energiaellátásról. Ezzel is igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy a délkelet-ázsiaiak közel 90%-a közvetlenül a tengerpart környékén él, ahol gyakran ki vannak téve áradásoknak, néha szárazságnak és az öntözővíz hiányának, és ezek megoldásához fenntartható szemléletű beruházásokra van szükség.

Az energiaellátásban segíthet a The Why Factory design-cég legújabb projektje, vízen lebegő mesterséges vízililiomok formájában. Helyszínnek a csodás thaiföldi Phuket környékét választották, és a vízre gyönyörű, futurisztikus napkollektorokat képzeltek el, amik gyűjtik a napfényt és a megtermelt áramot továbbítják a szárazföldre.

Turistalátványosságnak sem lennének utolsók, ugyanis csónakokkal egyszerűen megközelíthetőek lennének a lebegő napszirmok, sőt lépcsőkkel fel is lehet mindegyikre majd mászni és gyönyörködni a phuket-i tájban. Elég nagyszabású projektnek ígérkezik, de a cég sosem kicsiben gondolkodik.

10 hozzászólás