Porsche vízipipa

By  | 

A Porsche Design-t a 911-es formatervezője, a Porsche alapítójának unokája prof. Ferdinand Alexander Porsche alapította 1972-ben Stuttgartban. A dizájn műhely a legendás sportkocsimárkához hasonló pozíciót harcolt ki magának a high-end férfi luxus kiegészítők piacán. Kínálatában megtalálhatóak az óráktól, napszemüvegektől kezdve, a mobiltelefonokon és táskákon át a sportkiegészítőkig vagy akár motorcsónakokig minden, amire egy férfinek szüksége lehet. Vagy akinek egy 911-es nem fér bele, de mégis szeretne egy ízelítőt a Porsche életérzésből. Bár lőerők, benzinszag és a boxermotor hangja nélkül nem sokat ér.
A londoni Harrods áruházban egyébként pár hete nyílt meg a Porsche design exkluzív butikja és ennek alkalmából bemutatták a Porsche design vízipipát, mely egyelőre kizárólag a londoni boltban kapható.

A minimál, letisztult vonalvezetésű pipa minőségi anyaghasználatában is illik az eddigi kollekcióhoz, időtálló alu, rozsdamentes acél és üveg elemekből építkezik a Shisha. Az 55 cm magas design tárgyon a márkajelzést sem tolják otrombán az arcunkba, a gravírozás diszkréten bújik meg a felületen. Árcetli egyelőre nem ismert.
Nem tudom, hogy kell-e bármi kapcsolatot, áthallást felfedezni a kipufogó és vízipipa között, de tény, hogy a Porschéknek is csökken a károsanyag-kibocsátásuk (hiszen pl. Cayenne-t már hibridben is lehet kapni) és a vízipipa, ha egészségesnek nem is mondható, de biztonságosabb a cigarettázásnál, kisebb egészségügyi kockázatot jelent, A WHO szerint egy tipikus 1 órás vízipipázás 1-2 cigaretta füstjének elszívásával egyenértékű, míg cigiből egy dobozzal is elfogy egy nap, addig vízipipázás inkább heti pár alkalommal folytatott tevékenység. Na ezt mintha a vízipipa lobbi írta volna, pedig nem is a vízipipa mellett, hanem a cigi ellen akartam valamelyest szólni.

11 hozzászólás