Killer billentyűzet hardcore gémereknek: MadCatz S.T.R.I.K.E 7

By  | 

Amikor egy másodperc tört részén múlik, hogy mi lövünk-e elsőnek vagy éppen a célkeresztbe kerül a homlokunk, akkor egy mezei  billentyűzettel nem sokra megyünk. Minden gombnak, funkciónak ott kell lennie, ahova ösztönösen nyúlunk, nincs idő levenni tekintetünket a képernyőről, mindennek tökéletesen, reflexszinten kell működnie, hibázásnak nincs helye. Akár RPG, FPS, MMO, RTS, MOBA típusú játékokat tolunk a Mad Catz legújabb STRIKE 7 fedőnevű moduláris felépítésű, testreszabható billentyűzete biztos jó szolgálatot fog tenni, ha ki tudjuk csengetni az árát.

A robosztus alu ház jóval erősebb a legtöbb gémer klaviatúránál, a moduláris felépítésnek köszönhetően az 5 komponensből pedig csak azokat használjuk és úgy pattintjuk össze, ahogy az leginkább passzol a játékstílusunkhoz, berögzült szokásainkhoz.  Az egyedi kialakítású membrános klaviatúra a mechanikushoz hasonló visszacsatolást nyújt, miközben a billentyűzet püfölése közben a kattogó zajoktól nem kell tartanunk.

A V.E.N.O.M. TFT-LCD érintőképernyő segítségével végezhetjük el a beállítások többségét. Beállíthatjuk a billentyűzetkiosztást, makrókat futtathatunk, a játék és a chat hangerejét állíthatjuk, különböző alkalmazásokat indíthatunk vagy websiteokat is megnyithatunk a kijelzőn, sőt a TeamSpeak is innét vezérelhető.

A makrók korábban nehézkes és időigényes programozása beállítása, most az érintőképernyőn egy egyszerű grafikus interfészen keresztül történik. Beállíthatunk szinte bármilyen billentyűzetkombinációt, shorcutot, amiket aztán akár időzítve is indíthatunk.

Maga a billentyűzet lényegesen kisebb helyet foglal az asztalon (numpad nélkül) mint egy normál billentyűzet, így nagyobb tér marad az egér számára. A WASD és kurzor gombok cserélhetőek, használhatunk standard kialakítású és gumírozott szélű gombokat is. A háttérvilágítás megléte szinte természetes, azonban annak színét egy 16 milliós palettáról állíthatjuk be.

Az oldalra felpattintható 4 darab programozható macro gombbal együtt összesen 24 funkciógomb áll rendelkezésre, melyek mindegyike 3 üzemmódban használható, így összesen 72 egyedi, a júzer által meghatározott parancsot programozható be.

A NumPad a billentyűzet jobb illetve bal oldalra is helyezhető. Összepattinthatjuk fixen, szorosan vagy speckó vezetékek segítségével a billentyűzetet és a NumPad-ot nem kell közvetlenül egymás mellé helyeznünk, ha úgy lenne kényelmesebb.

A háromrészes csuklótámasznak mindamellett, hogy állítható a magassága egy görgető gombot és egy akció gombot is tartalmaz, így további lehetőségek állnak kézre.

Ja ér az árcetli: 299 USD (kb. 68.000 Ft) a tengerentúlon és ugyanennyi juró lesz Európában (299 EUR), azaz mintegy 25%-kal drágább (kb. 85.000 Ft) az EU-ban. Az itthoni áfának köszönhetően pedig valószínűleg a bruttó 100-ast fogja majd súrolni alulról, mire ideér hozzánk is. Addig is Mad Catz STRIKE 7 demo videó a tovább után!