Acer Predator 21X – ragadozó gamer laptop íves kijelzővel 3 milláért

By  | 

A CES2017 tech expón (is) bemutatott Acer Predator 21X az egyik eddigi legdurvább gamer laptop, több paraméterét tekintve is világelső.

Acer-Predator_21_X_GX21-71_right-facing_eye-tracking-lights_game-on-screen_touchpad

 

Kijelző

Ahogy a ragadozó nevében rejlő 21X is sejteti, hordozható gép kategóriában egy brutál nagy 21 coll (53 cm) képátlójú, 2560 x 1080 pixel felbontású IPS kijelzővel érkezik. Ha ez nem lenne elég, akkor ez a világ első íves, hajlított kijelzős laptopja, a CES2017 amúgy is az íves kijelzőkről szól, tessék itt van hordozhatóban is.
Az Acer még ezt is fokozza az integrált Tobii szemkövető (eye-tracking) megoldással. A játékosnak célzáshoz vagy fedezékbe bújáshoz elég csak észrevennie az ellenséget. Már most több mint 45 játék támogatja a megoldást, többek között az Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided vagy a WATCH_DOGS 2.
Acer-Predator_21_X_GX21-71_rear_left-facing_touchpad

A motorháztető alatt

Az íves motorháztető alatt egy legálisan, garanciavesztés nélkül túlhajtható hetedik generációs Intel® Core™ i7-7820HK proci ketyeg, mellette pedig egy SLI-be kötött dual GeForce GTX 1080 setup aprítja a pixeleket. Ezt támogatja 64GB DDR4-2400 memória, és maximum 4 db 512GB-os SSD RAID 0 konfigban (2 ezek közül NVMe PCIe SSD, ami 5x gyorsabb SATA SSDs), további háttértárnak ott van azért egy 1 TB-os winyó is.

Unbox-106-Acer-Predator-21-X-4

A klaviatúra jobb felső részén találunk egy valódi motorház fedelet, aminek az eltávolításával könnyedén hozzáférhetünk a RAM modulokhoz és az egyik 2.5-es meghajtóhoz, anélkül, hogy a gép alját le kellene csavaroznunk.

Az erőmű természetesen hőt is termel rendesen, így szó sincsen passzív hűtésről, a vizet pedig nem lenne jó cipelni (bár láttunk már vízhűtéses laptopot), így összesen 5 db venti (köztük 3 db ultra vékony AeroBlade) és 9 db heat pipe szállítja kifelé a felesleges hőt. Az Acer DustDefender megoldása pedig a hűtés hatékonyságát hosszútávon károsan befolyásoló porcicákat hivatott távol tartani a rendszerből, de a működését nem részletezik túl.

acer_predator_21_x_2

A lehető leggyorsabb hálózati sebességről a Killer DoubleShot Pro gondoskodik.

Egy szintén rekorder adat, ami kimaradt a sajtóközleményből: a ragadozó 8,8 kg-on mérlegel! Amiről pedig végkép sehol sincs szó, az az aksi kapacitása, aksiidő 220 nélkül.

Billentyűzet

Egy 53 cm képátlójú laptop esetében természetesen nem kell spórolni a hellyel, simán elbír egy teljes értékű klaviatúrát. A teljes méretű mechanikus billentyűzet egyesével programozható, háttérvilágított Cherry MX Brown gombokkal érkezik. A gamerek által legtöbbet koptatott gombokból (W, A, S és D) egy külön színes szett is érkezik, amelyek könnyen bepattinthatóak az eredeti feketék helyére. Az egyedi numpad pedig egyszerűen átfordítható és egy hiperérzékeny Touchpadé alakítható.

Acer-Predator_21_X_GX21-71_keyboard-from-above_lights-on_number-padAcer-Predator_21_X_GX21-71_keyboard-from-above_lights-on_touchpad

Audio

A Predator 21X audio élmény tekintetében sem szarral gurigázik. A monster laptopban összesen 6 db hangszóró található. 4 db kétutas (magas és közép) és külön 2 db mély.

Szoftver

A Predator 21X Windows Hello-val működik, így arcfelismeréssel, jelszó begépelése nélkül is beléphetünk a rendszerbe.
Az előretelepített PredatorSense segítségével a júzer teljes kontrolt kap az overclocking beállítások, a világítás, illetve a hűtés szabályozása felett. Az Xsplit Gamecaster segítségével pedig nemcsak rögzíthetjük az FPS alázást, hanem élőben steramelhetjük, illetve szerkeszthetjük is a videókat.

Acer-Predator_21_X_GX21-71_straight-on_eye-tracking-lights_keyboard-image_touchpad

Megszemélyesítés

A 21 collos ragadozó egy kék sárkány motívummal érkezik, de igény szerint a vásárló neve is lézergravírozható a panelbe. Az első 300 gépen pedig a szériaszám is megjelenik majd.
A biztonságos szállítás érdekében a Predator 21X modellek egy egyedi keményfedeles, strapabíró utazótáskában érkeznek.

A Predator 21X ára

Először az USA-ba érkezik február elején 8999 dolláros áron (2,6 millió Ft), majd a hónap második felében az EU-ba, de ide már 9999 eurós árcetlivel (3,1 millió Ft). Idehaza pedig a rekorder áfa még egy picit megdobhatja majd.