Samsung Galaxy TabPro S – Windows 10-es hibrid

By  | 

A Samsung a CES-en ma bejelentette 2-in-1 laptop-tablet hibridjét a Galaxy TabPro S-t, amelyen már Windows 10 oprendszer fut, így a mobilitás mellett teljes értékű notebookot is kapunk.

samsung-galaxy-tab-pro-s-5

A mindössze 6,3 mm vastag 12”-os 693 grammos Galaxy TabPro S-t arra tervezték, hogy akár egész nap könnyedén hordozható legyen. Az eszközhöz tartozó teljes méretű billentyűzet ugyancsak a használhatóságot hivatott növelni. A klaviatúra rugalmas sarokpántja lehetővé teszi, hogy a képernyő mindig tisztán, bármely szögből optimálisan látható legyen. A Galaxy TabPro S klaviatúráján elhelyezett Pogo csatlakoztató jóvoltából pedig már aközött sem kell döntenünk, hogy a dokkolóval párosítsuk, vagy külön töltsük az eszközünket. A klaviatúrához integrált touchpad is tartozik, bár nem tudom ez egy érintőképernyős tablet hibrid esetében mennyire indokolt.

galaxy-tab-pro-s-ara_6

A piac első Windows operációs rendszerrel futó Super Amoled kijelzős eszközeként a Galaxy TabPro S támogatja a multitouch vezérlést is. A 12”-os AMOLED kijelző felbontása 2016 x 1440 pixel. A készülék valamivel kisebb, mint egy A4-es lap 290,3 x 198,8 x 6,3mm.

galaxy-tab-pro-s-ara_7

A Galaxy TabPro S az első olyan tablet, amelyen Windows operációs rendszer fut, és amely támogatja a leggyorsabb és legfejlettebb kapcsolatot lehetővé tevő LTE Cat 6 hálózatot. A gyorstöltés funkciónak köszönhetően a tabletet 5200mAh kapacitású aksija 2,5 óra alatt teljesen feltölthető, amivel 10,5 órányi üzemidőt kapunk a gyártó állítása szerint.
Ennek eléréséhez a Galaxy TabPro S-be a legújabb generációs Intel Core M processzor került (dual core 2,2GHz). Ezeket az energiatakarékos procikat már kifejezetten kettő az egyben tabletekhez fejlesztették, a mindössze 4,5 W-nyi energiafogyasztás már nem igényel ventilátoros hűtést, így nincs zúgás, teljesen néma. 4GB RAM-mal, 128 vagy 256 GB SSD háttértárral érkezik.

samsung-galaxy-tab-pro-s-2

A Samsung Galaxy TabPro S-ben az előlapi és a hátlapi kamera is 5 megapixeles.

samsung-galaxy-tab-pro-s-4

A kütyühöz külön megvásárolható multi-port adapter (HDMI, USB Type A & C) és Bluetooth Pen.

A Galaxy TabPro S európai ára 999 euró (315.000 Ft) és februártól megvásárolható.