ASUS ROG GX700: 80%-kal túlhajtható a vízhűtéses 4K gamer laptop

By  | 

Azt a desktopok esetében már megtanultuk, hogyha a nagyobb teljesítmény érdekében túlhajtjuk a procit, akkor az bizony melegszik, ha nem vigyázunk akár el is füstöl, ventilátorokkal itt nem sokra megyünk, vízhűtésre lesz szükség. Az ASUS most gondolt egy merészet és a desktop PC-kben alkalmazott vízhűtést szeretné nagyteljesítményű gamer laptopjaiban is elérhetővé tenni.

asus_gx700_-vizhutes-laptop-4k

Persze ne úgy képzeljük el, hogy a minden extrát tartalmazó akár 4,8 kg-ot is megközelítő nehézsúlyú 17,3”-os gémer laptopunk mellett még egy tartály vizet is cipelhetünk eztán. Az elgondolás szerint napi használat mellett, „útközben” klasszikus ventilátorok felelnek a hűtésért. Ekkor a gép normál órajelen és teljesítményen ketyeg (így sem gyenge, nem fog megakadni az Excel), majd este a munkából hazaérve rápattinthatjuk a vízhűtést, ami egy dokkoló formájában valósult meg és az órajelet feltolva kezdődhet a kíméletlen FPS aprítás. Mindez 4K (3840*2160) felbontás mellett. A pletykák szerint az órajel majdnem megduplázható lesz, akár 80%-kal magasabbra is tekerhetjük a ventillátorhűtéses normál üzemmódhoz képest. Persze a cucc alapból sem gyenge és akkor ehhez képzeljünk még hozzá plusz 80%-ot:

asus_ROG_GX700_teljesitmeny-osszehasonlitas-tablazat

Ami a további specifikációt illeti az ASUS ROG GX700-ban egy négymagos Intel Core i7-6820HK proci ketyeg (2,7GHz/3,6GHz + 8MB cache) szabadon állítható órajel-szorzóval, a 4K pixelhalmazt pedig a hamarosan megjelenő Nvidia GeForce GTX 990M (8GB GDDR5) videókártya aprítja majd. HDD helyett SSD-vel és akár 64GB DDR4 RAM-mal is rendelhető. A vízhűtés egyébként nem csak a procit, hanem a grafikus egység hűtéséért is felel.

asus_gx700_4K_IPS-vizhuteses-laptop

A vízhűtéses blokk, dokkoló több, egymásra merőleges ponton is csatlakozik a notebook-ra, így nem áll fenn a veszély, hogy a játék hevében lerántsuk és vízzel (ami lehet, hogy olaj) árasszunk el mindent:

GX700-asus-vizhutes-overlock

Az ASUS ROG GX700 ára kb. $4000 lesz, azaz bőven 1 millió Ft felett kell érte kicsengetni. Karácsony előtt érkezik, fel lehet írni a kívánságlistára.