Commodore AMIGA mini – A jó dolgok kis csomagban jönnek

By  | 

Az egykor szebb napokat is megélt Commodore folyamatosan próbálkozik a visszatéréssel. A legújabb koncepció az AMIGA mini már nem igazán hasonlít az előzőleg kihozott C64x beépített billentyűzetes retró géptípusra, leginkább a jól bevált recept alapján az Apple Mac mini formavilágát követi. A hátborzongató grafikai elemekkel megspékelt bazári website viszont csuklóbból hozza a 80-as éveket: Commodore Amiga Mini, már csak pár animGIF hiányzik.

Amilyen pici a PC háza, olyan erős konfigurációval rendelkezik: 3.5 GHz-es Core i7-2700k processzorral hasít, továbbá egy masszív 16Gb-os DDR3 memóriaegység és NDIVIA GeForce GT 430 típusú grafikai egység is belefért 1Gb-os DDR memóriával. Háttértárként 1 TB-os HDD merevlemez, vagy opcionális 300 illetve 600 Gb-os SSD kérhető bele, sőt egy Blu-Ray-t olvasó optikai meghajtót is hozzácsaptak, ebben mindenképp többet nyújt az Apple mini PC-jénél.

Nem fukarkodtak túlságosan a kimenetekkel, 4 db USB 2.0-s és további 4 db USB 3.0-s outputja több mint elég a perifériáknak, van HDMI, 2-Dual DVI és DisplayPort kimenete a képernyőkhöz, valamint további extraként két wifi-antenna felel a minél jobb vételért és 7.1-es HD-hangzás gondoskodik a legteljesebb audió élményről.

A gravírozott AMIGA-logós mini PC a konfiguráció alapján simán elmenne egy játékgépnek, egy munkaállomásnak illetve akár egy házimozis rendszernek is, az ára azonban már nem ennyire baráti, 2.495$-ért vesztegetik darabját (~550.000 Ft). Ennyit nem biztos, hogy könnyű szívvel rászánnának a nosztalgiázó felhasználók, sovány vigasz, hogy ebben benne van a Commodore OS Vision operációs rendszer is, csak hogy véletlenül se Windows fusson rajta.

8 hozzászólás