Angry Birds csináld magad USB csúzli

By  | 

Lehet, hogy vannak sokan, akiknek már régen elegük van a mérges madarak és disznók harcából, de ez nem sokat változtat az Angry Birds szinte töretlen sikerén. A világ egyik legnépszerűbb játékával ma is naponta összesen több mint 5 millió órát (!) töltenek el a júzerek. Ilyen mértékű elkötelezettség mellett lassan sporttá nyilvánítható. Ha letapadunk az érintőképernyőről és átnyergelünk Simon Fords útmutatója alapján elkészíthető USB csúzlira, akkor már nem is leszünk ettől olyan távol.

Az Angry Birdsben ugye egy csúzli segítségével katapultáljuk a falbontó pufók madarakat a malacok főhadiszállásai ellen. Imitálni ugyan lehet velük, de sem a Wii, sem a Kinect nem kontrollerek nem alkalmasak egy csúzli megfeszítésével járó mozdulatsor tökéletes leképezésére, így ha erre vágyunk magunknak kell kifaragni az USB katapultot. És szó szerint kifaragni, hiszen a villa rész valóban fából készül és némi faragást, kézi megmunkálást is igényel.

Az érdekesség persze az elektronikában rejlik. Simon egy mbed microkontrollert, egy három tengelyes gyorsulásmérőt és talán a legérdekesebb egy feszítés/nyújtás érzékeny szenzort vetett be. A csúzli megfeszítése tökéletesen leképezi az érintőképernyős vagy egeres click and draget és meghatározza az erőt, míg a kütyü pozíciója a kilövés szögét.

Simon az mbed-en közzétette a részletesen illusztrált összeszerelési útmutatót és a forráskódot is, azoknak akiket érdekelnek a részletek, esetleg nem félnek belevágni a megvalósításba: Angry Birds USB csúzli.
Hogy készült és használat közben videók a tovább után!

Kapcsolódó Angry Birds termékek a shopban: