Marshall London: nagyot szól a dedikált hangkártyás mobil!

By  | 

A brit Marshall 1962 óta gyárt hangfalakat (elsősorban koncerteken találkozhattunk velük), gitár erősítőket, egy ideje fül- és fejhallgatókat is. Most teljesen új területen próbálkoznak és pár napja bemutatták a Marshall London néven futó okostelefonjukat, ami természetesen a zenehallgatásra és a hangerőre van kihegyezve.

marshall_london_mobil_okostelefon_003

A retro dizájnos Marshall mobilban visszaköszön a márka minden vizuális ismertetőjele: szögletes vonalvezetés, fekete szín, fémes betétek, a gitárerősítőkhöz hasonló érdes felületek, fizikai hangerőszabályzó tekerőgomb és természetesen az ikonikus kézírásos Marshall logó.

marshall_london_mobil_okostelefon_07

A felső szélen 2 db egymástól független jack kimenetet találunk, így még valakivel megoszthatjuk a zenénket, hangerőt viszont külön szabályozhatjuk. A két jack között pedig ott figyel az aranyozott „M” music gomb, amivel egy gombnyomással elérhetjük a zenéinket és kapcsolódó funkciókat, illetve még egy utalás Marshall márkára. A mobilhoz egy eredeti Marshall fülhallgató is jár.

marshall_london_mobil_okostelefon_04

A rock ’n’ roll telóban egy dedikált Wolfson WM8281 hangkártya felel a kivételesen jó hangzásért, a készülék elején pedig egy a Marshallhoz méltóan (a mobil méreteihez képest) kivételesen nagyot szóló sztereó hangszóró párt találunk. A hangszóró pár két darab 13 x 18 mm hangszóróból áll és telefonoktól szokatlan mély hangok előcsalogatására is alkalmas. Mp3 mellett veszteségmentes FLAC állományok lejátszására is képes.

A mikrofon is átlagon felüli: 2x MEMS aktív zajszűréssel, az előre telepített DJApp és Loopstack alkalmazásokkal pedig 44 kHz/16 bit minőséget rögzíthetünk négy sávon.

marshall_london_mobil_okostelefon_002

Ami az alap okostelefonfunkciókat illeti, nem egy csúcsmodell, az LG G4-gyel, a Galaxy S6-tal vagy az iPhone 6-tal csak hangzásban tudja felvenni a versenyt, de szégyenkeznivalója semmiképpen sincs: Qualcomm Snapdragon 410 1.2 GHz Quad Core proci, 2 GB RAM, 16 GB háttértár. Gorilla Glass 3-malvédett 4,7”-es 1280 x 720 felbontású kijelző, cserélhető 2500 mAh aksi, 8MP hátlapi, 2MP előlapi kamera, Android Lollipop 5.0.2. Méretek: 149.4 x 74.7 x 9.8mm, 145 gramm.

marshall_london_mobil_okostelefon_03

Árcetli: 600 USD (kb. 170.000 Ft). A Marshall Londonhoz egy Marshall fülhallgató is jár.