HDI 3D – csúcskategóriás dizájnprojektorok

By  | 

A legtöbb 3D házimozi legyen az TV vagy projektor esetében kompromisszumot kell kötnünk vagy a felbontás vagy képfrissítés/framerate rovására (pl. half SBS), nem úgy a jövőre érkező új HDI 3D projektorok esetében, amelyek  a dual 2K RGB lézermegvilágított LCOS képmodulátor segítségével két teljes full HD 1920×1080 képet vetítve állítják elő a sztereószkópikus mozgóképet. Mindezt „szemenként” 360 képkocka per mp sebességgel, mellyel jelenleg világelső. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy nincs szükség aktív szemüvegre, passzív polarizált szemüveggel élvezhető a villódzás- és fejfájásmentes 3D mozi. Minden eddiginél élesebb, folyamatosabb, szebb 3D kép.

A HDI 3D projektorok összesen 18 (3×6) variációban érkeznek. Három különböző belső, hat különböző külső. A technikailag 3 különböző modell a 120, 200 és 300 számokat viseli, melyek az inchben mért maximális vetített képátlót is jelölik egyben (304 cm,  508 cm, 762 cm). A legkisebb modell fényereje 70 Lambert-láb 2D, és 35 Lambert-láb 3D kép vetítése esetén. A Lambert-lábként ismert mértékegység egy adott kép fényerejére vonatkozik és ez a vetítővászon négyzetméter felületére eső egy lumen értéknek felel meg. Viszonyszám: A Mozgókép és televíziós mérnökök társasága a mozik számára minimum 16 Lambert-láb fényerőt ír elő. Lambert-láb szakirodalom itt.

A kimagasló teljesítményhez persze kimagasló árcetli is dukál: az egyes modellek 55, 75 illetve 80 000 dollárba kerülnek, azaz a 120-as „belépőmodellért” 10,5 millió, míg a 300-as csúcsmodellért 15,2 millió forintnak megfelelő dollárt kell kitapsolni.

A HDI 3D projektorok megjelenésükben is erősen rendhagyóak, hat különböző extrém dizájnban érkeznek: Cube, Industrial, Origami, Minimal, Space Station és a Polygon . Az első, a  sorozatgyártást megelőző 100 darab HDI 3D LSS Pro 1-et kézzel szerelik majd össze és legkorábban 2012 februárjában kerülhetnek a piacra, a futószalag pedig a jövő év végéig pörög majd fel, így a jövő karácsony slágertermékei lehetnek, ha addig esik egy kicsit az áruk.

További HDI 3D design projektorok, fotók  a tovább után!

2 hozzászólás