Sony 4K Ultra Short Throw Projector – falra hányt borsó 4K minőségben

By  | 

A Sony év elején mutatta be új minimál dizájnnal rendelkező projektorát, amely a 4K Ultra Short Throw Projector elnevezést kapta és része a japán gyártó szintén új Life Space UX elképzelésének.

sony_4k_lezer_projektor_ultrashort_01

A Life Space UX elgondolás alapja olyan képmegjelenítő eszközök tervezése, mely szerves részévé válnak az otthonoknak, vagy ellenkezőleg rejtve maradnak a felhasználók előtt. A lényeg a harmonikus otthon megalkotása. Az elképzelések között van olyan rejtett projektor, mely az asztallapra, vagy éppen a plafonra vetíti ki a kívánt tartalmat.

sony_4k_lezer_projektor_ultrashort_02

Azonban a koncepció főattrakciója a 4K Ultra Short Throw Projector, mely a falhoz állítva képes 147 inch (375 cm) átlójú képet kivetíteni a tőle pár centire lévő falfelületre. A letisztult formavilágú kivetítő lézer technológia segítségével képes kivetíteni 66-147 inch közötti méretű, maximum 4K felbontású felvételeket. A lézer megvilágításnak köszönhetően a projektornak rövidebb időre van szüksége a maximális fényerősség eléréséhez és még élesebb, valamint még színhelyesebb képet tud megjeleníteni.

sony_4k_lezer_projektor_ultrashort_07

Az tv állvány méretű, szálcsiszolt alumíniumborítású projektorhoz formában és stílusban passzoló hangfalakat és tároló szekrényeket is terveztek, így a 4 HDMI porton keresztül csatlakozó eszközök elrejthetők, megtartva a helyiség a letisztult hangulatát. Az ultra rövid vetítőtávolságú projektor leghamarabb az Egyesült Államokban, 2014 nyarán kerülhet piacra, becslések szerint $30-40.000 (6-9 millió forint) közötti áron.

sony_4k_lezer_projektor_ultrashort_06 sony_4k_lezer_projektor_ultrashort_05 sony_4k_lezer_projektor_ultrashort_04