LG OLED TV tapéta a falra: 3 millió Ft/m2

By  | 

A mindössze 3,85 mm vékony falra simítható LG SIGNATURE OLED W7 idén év elején a Las Vegas-i CES-en mutatkozott be, ahonnan a kiállítás „Best of the best”, azaz a legjobb terméknek járó díját is elhozta. A prémiumkategória csúcsát képviselő szupertévéket pedig a héten mutatták be idehaza, stílszerűen egy belvárosi galériában, ahol a falon minden harmadik képet egy-egy LG OLED TV-re cseréltek.

Mint kép a falon

Az új LG SIGNATURE OLED W7 egyedülálló, egyszerű felépítésű OLED paneltechnológiának köszönhetően mindössze 3,85 mm vékony, és úgy simítható a falra, akár egy kép vagy tükör.
A fejlesztők minden felesleges elemet elhagytak a W7-ből. A készülék egy vékony mágneses lap segítségével rögzíthető a falra, úgy, hogy a tévé és a fal között szinte semmilyen rés nem marad, a pengevékony panel alig emelkedik ki a síkból. A falra simuló LG SIGNATURE OLED W7 azt az érzést kelti a szemlélőben, mintha ablak nyílna a falon.
Természetesen egy 3,85 mm vékony lapon csatlakozóknak nem sok hely maradt, így ezek és a TV egyéb hardverelemei egy vezeték nélkül kapcsolódó hangsugárzóban kaptak helyett.

OLED gyönyör

A 4K OLED panelek minden egyes pixelének fényereje külön-külön vezérelhető, valamint akár teljesen ki is kapcsolható, így külön háttérvilágításra, mint a LED, QLED tévéknél, az OLED-ek esetében egyáltalán nincs szükség. Ez a megoldás tehát fényszivárgás nélkül képes a tökéletes fekete megjelenítésére, így végtelen kontrasztarányt nyújt, egymilliárd lehetséges színárnyalattal. Aminek tehát a képernyőn feketének kell mutatkoznia, valóban fekete marad, hogy mellette a legdinamikusabb, legélethűbb színeket kelthesse életre a tévé. Mindezt az összes 2017-es LG OLED TV modellben megtalálható ULTRA Luminance technológia teszi teljessé, amely ott garantálja a lehető legnagyobb fényerőt, ahol szükség van rá.

Mozi a nappaliban

A W7 mellett a G7, E7, C7 és B7 modelleket magába foglaló új termékcsalád a minőségi HDR, azaz magas dinamikatartományú tartalmakat fogyasztó, igényes nézők elvárásait is kielégíti, hiszen mindegyik tévé támogatja a HDR formátumok teljes palettáját, beleértve a Dolby Vision, a HDR10 a HLG (Hybrid Log Gamma) formátumokat és a Technicolor fejlett HDR tartalmait. Az Active HDR – Dolby Vision funkcióval a televíziók a HDR tartalmakat képkockáról képkockára dolgozzák fel, és ahol szükséges, dinamikus adatokkal egészítik ki őket. A tévékbe a Technicolor színtechnológiai megoldásai kerültek: pontosan azok az innovációk, melyeket a legkiválóbb hollywoodi mozifilmes és tévés produkciók is sikerrel kamatoztatnak. Mindez a Dolby Vision rendszerrel kiegészülve valódi mozi élményt nyújt, hiszen tévézés közben nagyobb fényerőt, élettelibb színeket, dinamikusabb kontrasztokat kapunk. A tökéletes hangzásért a Dolby Atmos technológia felel — a nézők úgy érezhetik, mintha egyenesen a képernyőn futó események közepébe csöppentek volna: az erőteljes, részletgazdag hangzás az egész helyiséget kitölti.

Az új tévékre az LG webOS okostévés platformjának legújabb változata, a 3.5 verzió került, amely intuitívabb navigációt nyújt, és gyorsabb elérést ad a Netflix vagy az Amazon online VoD szolgáltatások HDR tartalmaihoz. Ráadásul, a webOS 3.5 okostelevíziós platform a felhasználói adatok védelmét garantáló biztonsági szoftveréért nemrég elnyerte a Common Criteria nevű nemzetközi szervezet tanúsítványát is.

3 milliós négyzetméterár

Az LG hazai bemutatóján a 165 cm (65”) képátlójú modellre csodálkozhattunk rá élőben, amihez egy 3.169.000 Ft-os árcetli kapcsolódik, de akinek ez kevés lenne, lehet még nyújtózkodni ott figyel a kínálatban a 195 cm (77”) képátlójú OLED77G7V modell is 5,2 milliós forintos javasolt fogyasztói áron. A sorozat legkisebb 139 cm-es OLED55EG9A7V darabját viszont már 749.990 Ft-ért hazavihetjük.