F1 szimulátor 406 cm-es panorámakijelzővel

By  | 

A Hungaroringen péntektől indulnak az időmérők, vasárnap pedig a Magyar Nagydíj. Aki nem bírja, hogy csak kívülről nézze és egyik pilótával sincsen eléggé jóban, azoknak az egyetlen lehetőség egy a majdnem tökéletesig csiszolt szimulátor. Bár ha meglátjuk az árcetlijét, amiből egy jó állapotban lévő használt Ferrari is kiönne, akkor lehet, hogy az utóbbit választanánk…

A svéd Norman Design cég terméke a Benny Drive 175 Degree Display Kit, ami a nevéből adódóan 175 fokos, azaz majdnem a teljes látószöget lefedő rettenet 406 cm-es képátlójú panorámakijelzővel és egy F1-es autót imitáló pilótaüléssel érkezik.

Az egész szobát elfoglaló szimulátor-szett része még pár precízen elhelyezett projektor is, ami együtt produkálja az elképesztő vizuális élményt a képernyőre kivetítve, és az arcunkba mászó látvány mellett pláne a versenypályán érezhetjük magunkat, amint egy-egy kanyarnál az ülés is berezeg a pályával együtt fordul. Az F1-élményt egy Intel i7-es belső számítógép, a Thrustmaster T 500 RS kontroller és a hozzá tartozó F1-versenyszoftver teszi teljessé, ami ízlés szerint akár egy DIRT 3-mal is helyettesíthető. Ha a lakás egyik sarkában már kicsit megunjuk a virtuális suhanást, akkor mindössze az 50 kilós képernyő eltolása fogja a legnagyobb erőfeszítést igényelni, maga a szett összerakása nem tart tovább egy óránál.

A Benny Drive komplett szettje már megrendelhető a gyártótól, mely masszív 114.285 dollárba kerül (~27 millió Ft), viszont ha csak a 160 colos tévéképernyőre vágyunk, azt a számítógép és a szoftverrel egy csomagban már 28.750$-ért külön is elvihetjük (~6.8 millió Ft). Videó a tovább után!

A legdurvább szimulátorok:

1 hozzászólás