Nec CRV43 panorámamonitor – Adja az ívet

By  | 

Autó-, repülőszimulátor? Masszív FPS? Photoshop, ArchiCAD vagy video editing kung-fu? Garantáltan minimum három monitor összetolva, beforgatva. A szükséges tér a kreatív szárnyalásához és végtelen pixelmező a végtelen számú ablaknak, toolbarnak.
A NEC CRV43 monitorja egyetlen elegáns kijelzővel helyettesíti a darabokból összetoldozott szükségmegoldást. Először közel másfél évvel ezelőtt hallatott magáról, az akkor merő koncepciónak vélt alkotás, mely idén nyáron már termék valójában megvásárolható, persze nem olcsón.

A 32:10 képarányú extrém szélesvásznú, 43 collos (114 cm) 2880*900 pixel felbontású íves panorámamonitor 200cd/m2 fényerővel, 10 000:1-hez kontraszttal és 0,02 ms válaszidővel büntet, bár az a fényerő mégsem olyan erős valljuk be… Az USB, DVI-D és HDMI ki- és bemenetek pedig már kötelezőek.
Ha a NEC rekorder kijelzője szembe jönne az utcán és utánafordulnánk, egy kiábrándító csalódás érne: ez pedig az indokolatlan közel 40 cm-es mélysége (lásd tovább után). Júliusban érkezik $7999-os (1,6 millió Ft) árcetlivel.