ICAROS: szülőszékben suhanás az űrben

By  | 

Miközben a hasizmod is kockásodik. Mivan? Az ICAROS virtuális repülést ígér, esőerdők, óceánok, városok, fjordok, gleccserek felett, vagy akár az űrben, miközben mélyizmaink is erősödnek.

Icaros_05

Az ICAROS-t eredetileg kondigépnek tervezték, majd kisebb-nagyobb átalakításokkal egy VR szemüveggel használható szerkezetet fejlesztettek belőle. Első ránézésre leginkább egy szülőszékre hasonlít, azonban pont fordítva, hason fekve kell benne helyet foglalni.

Icaros_01

A szerkezet szabadon mozgó csapágyakon nyugszik, nincs hidraulika vagy motor, testünk billentésével mi irányítjuk a méretes kontrollert. Csípő alátámasztás nélkül a levegőben, csak térdtől lefelé és könyöktől felfelé támaszkodunk, így gyakorlatilag egy könnyített plank helyzetben kell folyamatosan balanszíroznunk (aminek a nehézségét az eszköz beállításával nehezíthetünk), ami remekül erősíti a gerincet is megtámasztó mélyizmokat.

icaros-vr-fitness

Könnyűnek hangzik, de egy VR szemüveggel (Samsung Gear VR vagy Oculus Rift) a fejünkön, az alattunk suhanó virtuális Amazonas érzékszerveinket becsapva könnyen kibillenthet az egyensúlyból.

Icaros_03

Márciusban érkezik 7500 euró (2,4 millió Ft) körüli áron.