Vezetéknélküli kormányszett XBox-hoz – Éghet a gumi a nappaliban!

By  | 

Az XBox 360-tulajdonosok nagyon el vannak látva mostanában minden jóval, a mozgásérzékelős Kinect után ugyanis hamarosan újabb menő kiegészítővel bővíthetik az otthoni játékközpontot. Most leginkább az autós játékok kedvelői örülhetnek, a Mad Catz Wireless Force Feedback Wheel ugyanis a tervek szerint szinte az összes eddig megjelent szimulátorral kompatibilis lesz XBox-on.

A vezetéknélküli kormányon az akciógombok kiszerelése hasonló a sima XBox-os távirányítókéhoz, de ezt önmagában külön letehetjük az asztalra vagy az ölünkbe. Az irányító egység mellé egy váltót is betettek, ami szabadon rakható bal és jobb oldalra, attól függően, hogy milyen kezesek vagyunk (bárcsak ez a sima kocsiknál is ilyen könnyen menne…). A kormány mellé egy ugyancsak kábelmentes gázpedál-szettet is adnak, és hogy fokozzák a realisztikus hatást, két extra funkciót is kifejlesztettek hozzá, a Force Feedback és a Dual Vibration Feedback névre hallgató effektek mind arra szolgálnak, hogy gáz adása és kanyarodás közben minél élethűbben rázkódjon a kormány és az egész klaviatúra.

A két különálló egységben a design is nagy hangsúlyt kapott, perforált gumi és fémborítás mellett már valóban Forma-1-feeling varázsolható a nappaliba. Egyelőre úgy tervezik, hogy idén karácsonyra jelennek meg vele, hogy azért legyen egy kis felfutása még a Kinect-eknek, illetve hogy legyen elég időnk összespórolni rá a pénzt, mert azt még nem igazán akarják nyilvánosságra hozni.

5 hozzászólás

 1. murdarat

  2011. június 16. csütörtök at 14:11

  Elég jónak tűnik ..legalábbis szép, az biztos. :)
  A váltókar variálhatósága szerintem baromira nem a jobbkezes-balkezes variálhatóság kedvéért van. A balkezesek is azt szokták meg, hogy jobb kézzel váltanak, ez nem arról szól… sokkal inkább arról, hogy jobb vagy balkormányos autóhoz van szokva a kedves user.

 2. murdarat

  2011. június 16. csütörtök at 14:11

  (és még csak a variálhatóság sem a variálhatóság variálhatóságáért van ;) )

 3. vizzitor

  2011. június 16. csütörtök at 14:18

  jogos :)

 4. Primary

  2011. június 17. péntek at 08:10

  Azért még egy pedál belefért volna. A váltó milyen lehet, csak előre és hátra pöcögtetős?

 5. Pingback: Vezetéknélküli kormányszett XBox-hoz – Éghet a gumi a nappaliban! | Lájk Magazin