Épül a világ legmagasabb (45m) és leggyorsabb (100+ km/h) csúszdája

By  | 

A Schlitterbahn vízividámpark egyáltalán nem ott van, ahova a neve alapján képzelnénk, ugyanis az USA-ban, Kansas City közelében terül a szórakoztató komplexum. Itt található amerika első felfelé ívelő szakaszokat is tartalmazó hullámvasút-csúszdája és itt épült az első surfözésre alkalmas hullámokat generáló medence is.

vilag-legmagasabb-csuszdaja_01

Jeff Henry, a Schlitterbahn társtulajdonosa, most pedig a brazilok elől próbálja meg elhódítani a világ legmagasabb csúszdája címet. A Fortelezban található 41 méter magasról induló Insano csúszda végére 100km/h sebességre gyorsulnak a bevállalós vendégek. A Kansas City-ben épülő tornyot 45 méter magasra tervezik, az utasok pedig az amúgy gattya- és hátbőr-szaggató száguldás 4 személyes gumicsónakszerű képződményekben ordíthatják végig.

vilag-legmagasabb-csuszdaja_02

A gumicsónak a lejtő aljára érve 100km/h sebesség fölé gyorsul, így az egyenes szakaszon kialakított 15 méter magas bukkanó tetején az átlag amerikaiaknál könnyebb családok hajója, és az utasok gyomra, pár pillanatra a levegőbe emelkedhet.

vilag-legmagasabb-csuszdaja_03

Jeff Henry csúszdakoppintásban jó, de névválasztáson sem sokat gondolkodott, pofátlanul lesmittelte a brazilok Insano = Insane = Őrült/Őrület nevét, de azért, ha a vízividámpark németes nevet visel, akkor annyit azért tekert rajta, hogy a brazilok ne ismerjék fel, így kapta a giga-csúszda a Verrückt Meg-A-Blaster nevet.

vilag-legmagasabb-csuszdaja_04

A Verrückt átadását a szezonnyitó május 23-ára tervezik, párhuzamosan pedig egyéb masszív fejlesztések és beruházások is folynak nagyjából 1 milliárd dollár (!) értékben. Készül egy közel 2 km hosszú mesterséges folyórendszer, a megfelelő sodráshoz pedig percenként 300 köbméter vizet pumpálnak a rendszerbe. A folyórendszeren a vízividámpark körbeutazható és minden attrackió könnyen megközelíthető. A vidámpark köré pedig egy kisebb üdülőfalu felhúzását is tervezik tavaszig, a beruházás keretében. Videó a tovább után!

A legdurvább csúszdák, vidámparkok és hullámvasutak:


A világ legmagasabb csúszdája

10 hozzászólás