126 méteres szabadesés közben balról előzés

By  | 

Zumanjaro0829bjpg-20130829

A New Jersey közelében lévő Six Flags vidámparkban épül a világ legmagasabb szabadesős attrakciója. A Zumanjaro Drop Of Doom fantázianéven futó szerkezet segítségével a bevállalós vidámparklátogatókat viszonylag gyors tempóban felrántják 126 méter magasra, pár másodperc izgalom, várakozás, majd szabadjára engedik a 3 db 8-8 személyes beülőt, hogy a gyomrukkal a torkukban zuhanják végig a 41 emelet magasságot (mintha valaki elvágta volna a lift drótköteleit) 145 km/h sebességgel.

SIX FLAGS GREAT ADVENTURE ZUMANJARO DROP OF DOOM

Ha ez így önmagában nem lenne elég, akkor nem árt tudni, hogy az egész Zumanjaro szabadesést a már évek óta meglévő 140 méter magas U betűt, hurkot formázó Kingda Ka hullámvasút felfelé, illetve lefelé vezető sínpárjai közé tervezik kivitelezni. Azaz amikor a „liftek” felérnek a csúcsra és 126 méter / 41 emelet magasan éppen körbenéznénk, felfognánk, hogy hamarosan zuhanás lesz, innét már nincs visszaút, egyszercsak dübörgést és sikolyokat hallunk balról. Függőleges menetben 205 km/h sebességgel érkezik a világ második leggyorsabb hullámvasút szerelvényre a Kingda Ka (évekig a leggyorsabb, amíg a Formula Rossa le nem nyomta), hogy a félájult utasokkal átpördüljön a fejünk felett és a nem lassú 145 km/h-s szabadesésünk közben jobbról megelőzzön, úgy kétszázzal, mintha csak állnánk a levegőben. Priceless. Videó:

A gyomrot és idegeket próbáló Zumanjaro-t jövőre adják át a nagyközönségnek, a Kingda Ka viszont már 2005 óta várja a vendégeket.

Még több durva hullámvasút, vidámpark: