Elemfeltöltés 26 másodperc alatt

By  | 

Órák helyett mindössze fél perc alatt feltölthetőek 100%-ra azok az újratölthető elemek, amiket Shawn West feltaláló házilag eszkábált össze. A normál AA és AAA ceruzaelemeket, illetve a baby (C) és góliát (D) elemeket felváltó telep szupergyors feltöltését ígérő megoldáshoz Shawn lítium-ionos kondenzátorokat használt, hogy megfelelően tárolja velük az elektromos energiát.

30s_battery_06

Lemerülése után elegendő a hozzá tartozó töltőegységre tenni az elemet, ami aztán mindössze 26 másodperc leforgása alatt fullra visszatöltődik, normál esetben ez minimum többórás művelet lenne. Több energiát persze nem szolgáltat a boltokban kapható sima elemeknél, a AA ceruzaelemet helyettesítő, 1,5 volt feszültséget nyújtó telep kapacitása az átlagosnak mondható 1150 mAh-s szintet hozza, azonban nagyságrendekkel tovább használható majd, mivel több százezerszer (!) is újratölthető lényeges energiaveszteség nélkül, ezt azért egyik Duracell sem bírja garantálni.

30s_battery_04

A Kickstarteren indított projekre 10.000$-os kezdőtőke összegyűjtését célozta meg a feltaláló, ami össze is jött, így idén októbertől már le is szállíthatják az első szuperelemeket, az AA és AAA ceruzaelemekes változatokat például darabonként 25$-os áron (~ 5.800 Ft), sőt Shawn a jövőben a mobiltelefonok aksijainál is alkalmazhatónak véli az általa kidolgozott szupergyors töltési technológiát, ami azért közel sem annyira kifinomult, mint a korábban bemutatott, szintén extrém gyorsan feltölthető organikus aksi.

2 hozzászólás