Magneto mágneses cipőjével a plafonra mész

By  | 

A múltkor már beszámoltunk egy X-Men univerzum ihlette fejlesztésről, Küklopsz karakterének jellegzetes, ám erősen balesetveszélyes lézerszemüvegéről, ezúttal viszont egy másik mutáns különleges képességét alkotta meg egy lelkes amatőr. Kicsit talán túl lelkes is, ahogy az a videóból kiderül.

Magneto_02

A brit Colin Furze egykor vízvezeték-szerelő volt, de feltalálóként és hobbi-barkácsolóként már sikeresen replikálta Farkas (Wolverine) behúzható acélkarmait, újabban pedig Magneto mágneseket és fémeket manipuláló képességét irigyelte el, így nekiállt saját garázsában ténylegesen munkára fogni a mágneses teret, méghozzá kamerás trükkök és effektek nélkül.

Magneto_03

Éppenséggel kesztyűt is csinálhatott volna, ám ő a cipők felől közelítette meg a problémát, és egy mágneses bakancsot állított össze annak bizonyítására, hogy bizony a plafonon fejjel lefelé is lehet járkálni (ha az fémből van).

Magneto_04

Az attrakcióhoz kezdetben egy régi Vans csukába fúrt lyukakat, majd a cipőket összepasszította egy-egy elektromágnessel, ám időközben kiderült, hogy ez még közel sem elég ahhoz, hogy megtartsa a saját súlyát, ezért helyi zacikból és szeméttelepekből beszerzett mikrohullámú sütőkből operálta ki a transzformátorok elektromágneses tekercseit, amiket hosszú kábelekkel rögzített a bakancshoz, és különböző feszültségeken próbálgatta a plafonsétát.


24 volt felett már egész komoly sikereket könyvelhetett el, felváltva tudta az áramot kapcsolgatni az egyik cipőből a másikba, sőt a csúcsponton még az evést és ivást is kipróbálta fejjel lefelé, az eredményt ti is megnézhetitek:

Izgatottan várjuk a mutánsoktól ellesett trükkök gyakorlati alkalmazását Furze további garázsmunkáinál is.