Befér a hátizsákba a lehetetlen kinézetű e-kerékpár

By  | 

A Kickstarter-en szó szerint egyre lehetetlenebbnek tűnő kerékpár-prototípusok látnak napvilágot, a legújabb próbálkozás a kanadai-kínai koprodukcióban készülő Impossible elektromos bicikli, ami ránézésre inkább tűnik egy egykerekes önjáró robotnak, mintsem egy városi kerékpárnak.

impossible-e-bike_02

Pedig a bizarr, mindössze 5 kilós guruló objektum széthajtogatva máris egy teljes értékű e-kerékpárrá változik, ami szinte kizárólag szénszálas anyagból készült, hogy kellően könnyű és strapabíró legyen, egyedül a váz középső részén lévő összekötő elem készült némileg erősebb acélból.

impossible-e-bike_06

impossible-e-bike_05

Az okos, „kerék-a kerékben” hajtogatós designnak köszönhetően a bringa akár egy normál hátitáskába is könnyen bevágható, viszont a kihajtva kicsit egy felnagyított szemüvegre emlékeztető járművön ne nagyon keressünk pedált vagy láncot, sőt még a fékkarokat is gombos vezérlés váltja fel, mindezek ugyanis már nem fértek bele az új konstrukcióba.

impossible-e-bike_04

impossible-e-bike_03

10 darab, egyenként 2900 mAh-s 10 amperes és 3.6 voltos újratölthető ceruzaelemmel felvértezve nagyjából 45 perces városi meneteket lehet vele lenyomni maximálisan 20 km/órás sebességgel, de amennyiben nem ragaszkodunk a csúcssebességhez, akár 25 kilométeres utat is megtesz egyhuzamban, ami munkába járás szempontjából már több mint elégségesnek számítana.

impossible-e-bike_07

impossible-e-bike_09

A kompakt e-bicikli magassága 65 centiről egészen 80 cm-ig szabadon átállítható, egyes alkatrészei (köztük a kerekek és a kormány) pedig 40%-ban személyre szabhatóak lesznek, viszont a radikálisan új kialakításnak azért megvannak a határai, a rajta tekerő egyén például nem nagyon nyomhat többet 85 kilónál, ami valljuk be azért jó sok embert kizárna a használatból, épp ezért a készítők később igyekeznek feljebb tornászni ezt a limitet 110-120 kg-ig.

impossible-e-bike_08

Az eredetileg kitűzött 48.000$-os forráscélt már több mint háromszorosan túlszárnyalták, így 2015. augusztusában már meg is érkezhetnek az első Impossible-kerékpárok fekete és fehér kivitelben, az első támogatóknak hozzávetőleg 400$-os áron (~98.000 Ft).

1 hozzászólás