Magától mászik a papíron a zsebnyomtató

By  | 

A Kickstarter-en egy elég ambíciózus projeket indított a Zuta Labs, amivel alaposan megreformálnák az irodai munkát, legalábbis ami a papírmunkát illeti. A Mini Mobile Robotic Printer-e bármennyire is meglepő, egy lekicsinyített nyomtató, ami a készítők szerint felválthatná a méretesebb irodai gépeket, és bármikor előkapható lenne óra közben, egy kávézóban vagy épp a vonaton ülve.

Zuta-02

Zuta-07

A csepp alakú, polikarbonát borítású printer egy kisrobot módjára áll be a megfelelő pozícióba, majd a sor elejétől szépen komótosan elkezdi nyomatni a szöveget, amit Bluetooth-on keresztül kap a Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android vagy Windows Phone-alapú eszközről.

Zuta-03

Zuta-04

A szenzorai segítségével a megfelelő sorra vagy új oldalra átmászni képes nyomtató tintapatronja 1000 oldalt képes telepingálni, mielőtt teljesen kifogyna, azonban számos megkötéssel meg kell barátkoznunk, amennyiben beruháznánk egy ilyen apróságra.

Zuta-06

Zuta-09

Nyomtatási sebessége például mindössze percenként 1.2 oldal, a lítium-ionos akkumulátora egy szuszra 1 óráig bírja, ami után USB-n kell tölteni 3 óráig, a nyomtatás minősége pedig 96 x 112 dpi-is, azaz változó pixelsűrűségű, és közel sem éri el a normál asztali tintasugaras gépek szintjét.

Zuta-05

Zuta-08

A 300 grammos, 10 x 11.5 centis mobilpinter kétféle színben, Mars Black és Titanium White verziókban fog megjelenni egyelőre csak fekete patronnal, darabját pedig 180$-ért (~40.000 Ft) kínálják az első támogatóknak. Mindenesetre legalább 400.000$ kezdőtőkére lenne szükségük ahhoz, hogy megkezdhessék a tömeggyártást, az első működőképes példányokat pedig csak 2015-re ígérik a készítők.

2 hozzászólás