Magától mászik a papíron a zsebnyomtató

By  | 

A Kickstarter-en egy elég ambíciózus projeket indított a Zuta Labs, amivel alaposan megreformálnák az irodai munkát, legalábbis ami a papírmunkát illeti. A Mini Mobile Robotic Printer-e bármennyire is meglepő, egy lekicsinyített nyomtató, ami a készítők szerint felválthatná a méretesebb irodai gépeket, és bármikor előkapható lenne óra közben, egy kávézóban vagy épp a vonaton ülve.

Zuta-02

Zuta-07

A csepp alakú, polikarbonát borítású printer egy kisrobot módjára áll be a megfelelő pozícióba, majd a sor elejétől szépen komótosan elkezdi nyomatni a szöveget, amit Bluetooth-on keresztül kap a Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android vagy Windows Phone-alapú eszközről.

Zuta-03

Zuta-04

A szenzorai segítségével a megfelelő sorra vagy új oldalra átmászni képes nyomtató tintapatronja 1000 oldalt képes telepingálni, mielőtt teljesen kifogyna, azonban számos megkötéssel meg kell barátkoznunk, amennyiben beruháznánk egy ilyen apróságra.

Zuta-06

Zuta-09

Nyomtatási sebessége például mindössze percenként 1.2 oldal, a lítium-ionos akkumulátora egy szuszra 1 óráig bírja, ami után USB-n kell tölteni 3 óráig, a nyomtatás minősége pedig 96 x 112 dpi-is, azaz változó pixelsűrűségű, és közel sem éri el a normál asztali tintasugaras gépek szintjét.

Zuta-05

Zuta-08

A 300 grammos, 10 x 11.5 centis mobilpinter kétféle színben, Mars Black és Titanium White verziókban fog megjelenni egyelőre csak fekete patronnal, darabját pedig 180$-ért (~40.000 Ft) kínálják az első támogatóknak. Mindenesetre legalább 400.000$ kezdőtőkére lenne szükségük ahhoz, hogy megkezdhessék a tömeggyártást, az első működőképes példányokat pedig csak 2015-re ígérik a készítők.

2 hozzászólás

 1. Miszter Geriszon

  2014. április 11. péntek at 05:38

  Szerintem nagyon jó ötlet.
  Csak ha beleteszik a többi színt is, és esetleg egy nagyobb kapacitású akkumulátort, valószínűleg a mérete is növekedni fog.

 2. ddeniss

  2014. április 15. kedd at 21:14

  Jópofa és ha hirtelen kell nyomtatni irodán kívül akkor remek, de lassú, nagyon helyigényes (ugye ki kell teríteni a papírt, ha több oldalas az is érdekes lehet) szvsz.

  Volt valahol egy kezdeményezés, talán besült, de azt jobbnak ítélem, sajnos nem találom (ha valaki tudja miről beszélek legyen szíves belinkelni, köszi), de röviden: henger alakú printer amibe „felhengerítve” toljuk be a papírt majd az áthúzza saját magán.