Drágám a kölykök összementek, avagy nyomtasd ki a családodat 3D-ben!

By  | 

Mióta a 3D nyomtatók – igaz még meglehetősen drágán – de bárki számára elérhetőek a bármire képes apukának már nem jelenthet problémát a gyerkőc karácsonyra kapott LEGO Halálcsillagából elveszett építőelem házilagos legyártása vagy bármilyen műanyag alkatrész vagy játék pótlása.

Japánban persze már 3D nyomtatás terén is előbbre járnak.  Tokió Harajuku negyedében, talán az ottani Csodák Palotájának megfelelő EYE OF GYRE intézményben elkészíthetjük önmagunk vagy családtagjaink 3D mását. Ehhez mindössze egy fotófülkébe kell beállnunk, ahol a 3D scanner 15 perc alatt tetőtől talpig alaposan végigpásztáz minket. Majd legalább ennyi idő múlva átvehetjük teljes alakos 3D figuránkat S-es (10 cm, 58.000 Ft), M-es (15 cm, 89.000 Ft) vagy L-es (20 cm, 118.000 Ft) méretben.

Az árazás kétségtelenül elég meredek, de egyelőre egyedi szolgáltatásról van szó, made in Japan, de legalább pároknak, családoknak és nagyobb csoportoknak adnak némi kedvezményt, már ha ez vigasztal. Illetve minimális testreszabási lehetőség is kínálnak, így a nyomtatás előtt még módosíthatjuk a hajunk és a ruhánk színét.

Ha egyelőre morbidnak vagy drágának találjuk, hogy saját 3D Oscar szobrunkat tegyük ki a polcra, a vitrinbe vagy a műszerfalra, akkor válogassunk inkább sztárfocisták, politikusok vagy irritáló celebek figurái közül. Van itt Orbán, Gyurcsány, Fábry, Kiszel, Xavi, Benzema,Torres, Rooney, C. Ronaldo, Kaka, Messi, Beckham vagy a South Park-os banda krémje.

1 hozzászólás

  1. Ádám

    2012. november 13. kedd at 00:34

    A LEGO kockák gyártási tűréshatára a 10 mikrométer, a legeslegújabb szenzációs 3d-nyomtató (55 millió forint+az apró) pedig már akár 16 mikrométeres pontossággal is tud nyomtatni. Szóval apuka négyszázötvenöt darab vadonatúj Halálcsillagot vehetne a gyerkőcnek azon az áron, amivel egy majdnem LEGO minőségű elemet ki lehetne nyomtatni.