Hétlövetű sminkszett a végzet asszonyainak

By  | 

Titkosügynökök, női James Bond jelöltek sosem lejtenének végig az utcán vállukon egy sikítórózsaszín Hello Kitty-s retiküllel, ellenben annál jobban illik hozzájuk a holland Ted Noten tervezte „Hét szükséglet”. A femme fatale dizájnos pisztolyt formázó sminktáskában  minden megtalálható, amire a végzett asszonyának szüksége lehet.

A fegyver formájú kiegészítők a két divatóriás a Chanel és a Dior megbízásából készülnek. A különböző kozmetikumok (szájfény, alapozó, parfüm stb.) mellett a titkos infók, fotók, doksik számára egy 4GB-os pendrive is található a markolatban, illetve egy tabletta számára alkalmas rejtekhelyet is kialakítottak, ahova elhelyezhető a legfontosabb pirula, legyen az egy esemény utáni, egy Viagara vagy egy arzén tabletta, ki-ki vérmérséklete szerint. A divatpisztolyok masszív árcetlijét a márkanéven és dizájnon felül pedig a töltelék indokolja valamelyest, hiszen a Chanel001-ben egy 100 grammos ezüst, míg a Dior001-ben egy 50 grammos aranylapka/rúd található, mindkettő konvertibilis fizetőeszköz bárhova is vetődne tulajdonosa a világban.

További érdekesség a gyártási technológia, hiszen a Dior és Chanel hétlövetű sminkfegyverei azon ritka termékek közé tartoznak, melyeket 3D nyomtatóval állítanak elő. A speckó plasztikból készült pisztolyokat kézi megmunkálású 18 karátos aranyberakások díszítik. (korábban: 3D scanner + nyomtató, Desktop Factory, 3D bio printer)

A hétlövetűek az amszterdami Rob Koudijs galériában debütáltak, nemrég pedig a New York állambeli Hudson-ban rendezett Art Basel-en találkozhattak velük a látogatók. A sminkpisztolyok ennek ellenére nem csak kiállításokon tűnnek fel, hanem megrendelhetőek, megvásárolhatóak. Az ezüstbetétes Dior változat $11,500 (2,1M Ft), míg az aranybetétes Chanel $17,000 (3,1M Ft). Kérésre egyedi kéréseket is teljesítenek, illetve az utántöltés, muníció is biztosított. Repülős utazásnál egyáltalán nem nevezhető szerencsés választásnak, de tömegközlekedésen vagy egy szórakozóhelyen is okozhat problémát, így tulajdonosa jobban teszi, ha csak a lesötétített limója hátsó ülésén használja.