Ajándékötletek Star Wars rajongóknak

By  | 

Réges régen, egy távoli galaxisban kezdődött a nagy kaland, amikor Leia Organa hercegnő (Carrie Fisher) két fura robottal egy alig értékelhető hologramot küldött az egyetlen Jedi lovagnak, a remeteként élő Ben Kenobinak (Alec Guinness). Az idős jedi Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) és szőrős vukija, a hatalmas Chewbacca társaságában útra kel, hogy kiszabadítsa a hercegnőt Darth Vader fogságából, és győzelemre vigye az igaz ügyet az egész Galaxisban.

Az úttörő alkotás George Lucas filmrendező ötlete alapján készült. Egy olyan űropera, mely eszmét, vallást és új generációt teremtett. Attól függetlenül, hogy 35 évvel ezelőtt a különleges effektek még gyerekcipőben jártak, nem volt 3D, még ma is olyan felejthetetlen jeleneteket és atmoszférát és hangulatot nyújt, mely mindörökre egyedülálló marad a filmtörténetben. Alapmű. Bármelyik korosztályról is legyen szó, nehéz elképzelni, hogy valaki ne hallott volna a Csillagok Háborúja sorozatról, még akkor is, ha esetleg egyik részt sem látta. Aki pedig látta, abban biztos örökre nyomot hagyott. Ha Star Wars megszállott van a családban, akkor legyen akár születésnap, akár Karácsony könnyű dolgunk lesz egy Star Wars fan-nak igazán könnyű ajándékot venni, hiszen rengeteg relikvia, Csillagok Háborúja portéka közül válogathatunk. A legütősebbet a végére hagyjuk.

star-wars-beszelo-figurak

Alap, hogy begyűjtsünk a legfontosabb szereplőket, akik most 23cm, 40 és giga méretű 62 cm-es beszélő figurák formájában érhetőek el. A híressé vált fújtatással levegőt szippantó, majd kifújó Darth Vader alap, amely a szuszogáson kívül más híres filmbéli idézettel szórakoztatja a közönséget, ha megnyomjuk a hasát. Darth Vader beszélő figurából már csak pár darab van készleten.

Az okosságokat, filmes idézeteket osztó szereplők között persze ott figyel Yoda mester, belőle még akad bőven, de már csak a 23 cm-es változatban. Ha pedig a szőrmennyiséget, cukiság faktor nézzük, akkor a Chewbacca figura lesz a befutó, aki a hasát megnyomva szintén „beszél” persze csak a maga módját. A 23 cm-es beszélő Csubi figurák mellett a 62 cm-es giga szőrmók már majdnem életnagyságúnak hat.

Természetesen a sötét oldalról, nem csak a fekete sisakos képviselteti magát, ott figyel Darth Maul Sith nagyúr beszélő figurája is a kínálatban (akciós! :). Mestere Darth Sidious volt, aki fiatal korától kezdve tanította és vezette őt a sötét oldal ösvényein. YE 33-ban Maul megkapta mesterétől első komolyabb küldetését: tegye tönkre a Fekete Nap nevű bűnszervezetet.

star-wars-beszelo-figurak-dart-vader-csubakka-xxl

Ha szeretnéd, hogy éjjel a sötét oldalon álló gonosztevő őrizze álmodat, majd ébresszen fél7-kor a már jól ismert félelmetes szuszogásával, akkor választhatod a Darth Vader projektoros ébresztőórát melyben a főhős akaratával vetíti ki az időt a falra, plafonra, vagy az éjjeli szekrényre állíthatod vagy ültetheted az XXL-es LEGO figurát mintázó Dart Vader órát. Mindkét esetben a sisak megnyomásával lehet még 5 perc szundit igényelni. Utóbbi LEGO óra még Rohamosztagos verzióban is elérhető.

star-wars-darth-vader-ebreszto-ora

Ha nem csak nézegetni szeretnénk a filmes relikviákat, hanem szívesebben bújnánk valamelyik szereplő bőrébe, akkor férfiemberek számára remek ajándékválasztás lehet egy Star Wars fürdőköpeny, amely Jedi (barna) és Birodalmi (fekete) változatban is elérhető. Puha termo anyag, kapucnis, one-size-fits-all.

star_wars_furdokopeny_jedi_sotet_02

Ha pedig már a gyerekeket is beoltottuk vagy szeretnénk megtenni az első lépéseket, hogy igazi Star Wars rajongót faragjunk belőlük, akkor fürdés után, TV-nézéshez, Birodalom Visszavág nézéshez, reggelihez, Csubakka köntösbe, Yoda köntösbe vagy Jedi lovag köntösbe csomagolhatjuk őket. Különböző méretben, puha termo anyag, kapucnis.

star-wars-gyerek-kontos

És vajon mit csinálhat Darth Vader, mikor nem épp ártatlan emberekkel teli bolygókat pusztít el a félelmetes halálcsillaggal? Süt, főz, mosogat, a konyhában sertepertél. A legkomolyabb és egyben legünnepibb Star Wars portéka, a pár nap múlva érkező, de már előrendelhető Darth Vader sütőálarc, a főgonosz sisakját formázó rozsdamentes acél, tapadásmentes sütőforma, amiből pazar karácsonyi muffinokat, browniet vagy piskótalapot pattinthatunk össze az ünnepi vacsorához. Szeleteléshez fénykardot ajánlunk.

darth-vader-sutoforma

darth-vader-konyha