Amikor hív a természet – és te visszahívod

By  | 

A japánoknak eddig se kellett a szomszédba mennie ötletért, ha egy zseniálisan bonyolult vagy éppen elborult dizájnú vécécsészéről van szó,  náluk ez úgy néz ki, lassan már hagyomány. A legújabb őrület most elsősorban az okostelefon-tulajdonosokat célozza meg, ennek egyik képviselője az Lixil cég SATIS nevű modellje, ami a legalapvetőbbeken kívül finoman szólva sok más igényt is kielégít.

A Bluetooth-al felszerelt illemhelyet a telefonra letöltött MySatis alkalmazással vezérelhetjük a fürdőszobában, a kényes műveletek, mint például az ülőke fel- és lehajtása, az öblítés és a bidé bekapcsolása, immár vezeték nélkül indíthatók, sőt a japánoknál az öblítés és a bidé permetező intenzitásának állítgatása is fontos igényként merül fel.

A trónok harca közben a megfelelő ráhangolódás céljából a SATIS-ba épített hangszórókra tolhatjuk át a telefonra mentett zenéket szintén wireless üzemmódban, de a kényelmi szolgáltatásoknak ezzel még közel sincs vége.

Az applikáció szorgosan jegyzi az áramfelhasználást és a vízfogyasztást, hogy kímélje a számláinkat, a Toilet Diary funkció pedig még naplót is vezet mindennapi ürítési szokásainkról, legyen szó napi gyakoriságról, időtartamról, súlyról vagy éppen állagról. Bár egész biztosan nem egy Bridget Jones naplója-volumenű olvasmány, egy esetleges későbbi orvosi vizsgálatnál még jól jöhet, ha van egy naprakész kimutatásunk a saját emésztésünkről. Az okostelefont azonban érdemes időnként alaposan megtisztítani, mert az intenzív fürdőszobai használatnak is megvannak a maga egészségügyi kockázatai, páran legalábbis igencsak meglepődnének, mi minden tenyészik a percenként megtapizott mobiljukon.

A MySatis app egyelőre csak Android-on működik majd, az iOS-kompatibilitás még csak tervbe van véve, bár ők lehet, hogy még mindig tiltanak mindenféle alkalmazást, ami kapcsolatba hozható az alsó fertállyal. A SATIS-t előreláthatólag 2013. februárjától kezdik forgalmazni, ráadásul mindjárt háromféle változatban, kb. 200.000-380.000 jenes árakon (~515.000-980.000 Ft). És még mondják, hogy ebből nem lehet pénzt csinálni.

További szuper WC-k: