Alien-irtás a nappaliban: appToyz appBlaster

By  | 

Cseppet sem meglepően, a paintball markerekkel büntető  vérszomjas Battlefield 3 szimulátor vitte az elmúlt hónap posztjai közül az olvasottsági rekordot, miközben több mint 500 lájkot is kapott, mi pedig sok érdeklődést elsősorban a videóban látott kézifegyver milétérő. Utánajártunk a témának.

A Gadget Show szerkesztői, majd a SAS parancsnok kezében egy az apptoyz által gyártott appBlaster játékfegyver figyelt, melynek működésnek lényege, hogy a célkereszt helyére egy iPhone-t vagy iPod Touch-ot pattinthatunk be, a ravaszok valamelyikét meghúzva pedig puha gumírozott mű-ujjak nyomják meg az érintőképernyő megfelelő részét a lövéshez. Az újratöltésre is figyelni kell, az pedig a shotgun esetében szokásos pumpáló, előre-hátra mozdulattal történik. Az appBlastert és a Battlefield 3-at pedig a Mobile Mouse appal kötötték össze.

Maga az appBlaster fegyver egyébként tegnaptól a webáruházunkban is megvásárolható, melyhez ingyenesen letölthető az Alien Attack, illetve egyelőre másik 2-3 fizetős játék (továbbiak fejlesztés alatt).  Az augmented reality FPS játékot úgy kell elképzelni, hogy az appBlaster fegyverbe pattintott iPhone/iPod Touch képernyőjén (a mobil kameráján keresztül) a szobát látjuk (amennyiben beltérben játszunk) a berendezési tárgyakra pedig gülüszemű, kocsonyás testű földönkívüliek vetülnek, akiket egy-egy jól irányzott shotgun lövéssel robbanthatunk fel a plafonra. Az Alienek az egyre nehezedő pályákon minden irányból, hátulról is támadnak, amire a képernyő jobb alsó sarkában pásztázó radar hívja fel a figyelmünket. Videók a tovább után!