35 kilós Final Fantasy kardot kovácsolt a szakember

By  | 

Tony Swatton (Man At Arms) 30 éve kovács, fegyverrajongó és a Final Fantasyt sem veti meg. Eddig több mint 200 Hollywoodi produkció számára készített már fegyvereket, elsősorban középkori kardokat, lándzsákat, buzogányokat és pajzsokat. Legújabb házi projektjében nem kevesebbre vállalkozott, minthogy elkészítse Cloud Strife ikonikus Buster kardjának méretarányos replikáját. A szóbanforgó kard már-már nevetségesen nagy: 180 cm hosszú, 30 cm széles, 35 kg.

final-fantasy-video-cloud-images-wallpaper-search-196541

A rettenet kardlap alapanyagként 7075 alumínium ötvözet lemezt választott (ezt repülőgép- és fegyvergyártáskor is előszeretettel alkalmazzál, pl. az M-16-os gépkarabély is ilyen anyagból készül). Ebbe a majdnem 2 cm vastag alu lemezbe illeszkedik majd a magas széntartalmú SAE 1075 rugóacélból kovácsolt vágópenge. Az egyéb kiegészítő és díszítőelemek megvalósításához pedig 6061-es alumíniumot szerzett be.

final-fantasy-kard-3

Egy ilyen kardhoz a műanyag nyél elsőre nevetségesen hangzik, de a speciális Derlint még IWC órákban is megtalálhatjuk, így valószínűleg nem gagyi.

BusterSword

A 35 kilós kardot ember legyen, aki megsuhintja, az emberes Tony is görnyedve cipeli ki műhelyből. Ha már elkészült rögtön le is tesztelik, igaz két ember kell hozzá, hogy összeeresszék pár vízzel töltött PET palackkal, vázával és dinnyével. Végül a dinnyével együtt a tölgyfa asztalt is sikerült véglegesen leamortizálni.

final-fantasy-kard2

A kardból csak egy készült, Tony nappalijának falán vagy az eBay-en végzi, reméljük senki nem cipel majd ilyet terepjárójának ülése alatt vagy inkább a tetőcsomagtartón, hogy koccanáskor a betétlap töltés helyett ilyennel próbálja rendezni az esetleges nézeteltérést. Így készült videó:

Kapcsolódó shop portékák, macséta vásárlás olcsón: