Withings Activité – Analóg karórának álcázott fitness tracker

By  | 

Az okoskiegészítőket gyártó Withings előrukkolt saját okosóra-koncepciójával, a Withings Activité-vel, ami az egyik legígéretesebb próbálkozásnak tűnik a jelenlegi felhozatalt illetően. Az új okosóra a fősodortól eltérően nem digitális kijelzővel operál, a zafírüveg alatt egy analóg órákhoz hasonlóan egy letisztult óramutatós számlap bújik meg.

whitings_09

Withings-6

Ám ne tévesszen meg senkit az egyszerű külső, az Activité egy teljes értékű fitness trackernek számít, amibe lépésszámláló funkciót pakoltak a futásokhoz és sétákhoz, sőt még úszás közben is simán használható.

withings_11_swim

whitings_06

A vizes, illetve izzasztó edzésekhez mindössze a bőrszíjat kell lecserélni a hozzá kapható műanyag változatra, és máris lehet rögzíteni az elégetett kalóriákat és a megtett távokat, az eredményeket pedig az iOS-es Withings Health Mate-alkalmazásra lehet átstreamelni az alacsony fogyasztású Bluetooth 4.0 chip segítségével.

whitings_01

A sportkiegészítő ezeken kívül monitorozza az alvási szokásainkat, ébresztő funkció állíltható be rajta az alkalmazáson keresztül, akár vibrációs ébresztés formájában. Az óra üvegfelülete érzékeli a koppintásokat, két pöccintéssel például közli az ébresztés időpontját, magán a számlapon pedig egy másodlagos indikátor is helyet kapott,  a 0-tól 100-ig beosztott kijelző viszont érdekes módon nem a töltöttséget jelzi, hanem a napi célunk teljesülésének alakulását.

whitings_04

whitings_07

A motiváció fokozására beiktatott indikátor az 50-es értéknél például azt jelzi, hogy féltávnál járunk az iOS-appban beállított értékhez képest, ez már csak azért is hasznos, mert pillanatok alatt képben lehetünk a teljesítményünket illetően, továbbá nem fog cseszegetni, ha esetleg lemaradásban vagyunk. A töltöttség miatt nem kell különösebben aggódni a Withing Activité esetében, ugyanis körülbelül 2 évig bírja a beépített aksija, és ami még jobb, hogy nem szükséges naponta töltögetni.

withings_10

whitings_08

Az alacsony fogyasztáshoz persze erős kompromisszumokat kellett kötnie a Withings-nek, így kihagyták az órából a pulzusmérő  funkciót, nincs külön kamerája és nem küldözget értesítéseket a telefonra, de cserébe egy elegáns és a mindennapi mozgáshoz remekül használható okoseszköz birtokosai lehetünk. A Whitings Activité megjelenése valamikor ősszel várható fekete és ezüst kivitelben, és 390$-os áron fogják forgalmazni. (~88.000 Ft).