ASUS Taichi – duálképernyős ultrabook-tablet hibrid

By  | 

Az ASUS a tajvani Computex 2012 expón mutatta be legújabb tabletjét, ami azért nem egy szokványos darab abból a szempontból, hogy kinyitott állapotban tulajdonképpen egy ultrabook, összecsukva pedig egy táblagép, mivel a fedőlapján mindkét oldalon egy-egy LCD-panel virít, amiből a külső ráadásul egy érintőképernyős darab.

Az ASUS  duálképernyős hibrid újdonsága mindjárt 2 méretben is elérhető lesz, 11.6 inch mellett 13.3 inch-es képernyővel rendelhető majd a Taichi, ez utóbbi képátlóval amúgy az eddigi legnagyobb táblagép lehet. Felbontása mindkét típusnál full HD-s lesz, azaz 1920 x 1080 pixeles, és az LCD-képernyők Super IPS-technológiával lesznek felvértezve, vagyis széles szögből is kellemesen nézhetőek maradnak.

Lesz egy előlapi kamerája, ami 5 megapixeles minőségben lő majd képeket, de a többi hardver-specifikáció se kutya: Intel Core i7-es Ivy Bridge-processzor, 4 Gb-os DDR3 RAM, egyelőre ismeretlen kapacitású de attól még sebes SSD háttértár, giroszkóp, iránytű, NFC és 802.11n-es Wifi. A Taichi nem szűkölködik csatlakozókban sem, két darab USB 3.0-s portja mellett micro HDMI és micro DisplayPort-ja, valamint sima audio jack-es csatlakozója is lesz.

A felhasználása sokrétűbbnek ígérkezik a normál ultrabookoknál, a külső képernyő használható akár egy kiterjesztett displayként, mondjuk prezentációkhoz, de jól jöhet akkor is, amikor csak egy gép áll rendelkezésre, miközben több embernek is lenne dolga rajta, ekkor egyszerre előlről és hátulról bökdöshetnénk a Taichi-t, ami várhatóan Windows 8-alapokon fog működni, kombinálva Android-os appokkal. Csak arra vigyázzunk, hogy munkahelyi facebookozás, vicces videó nézés vagy egyéb NSFW content fogyasztása közben ne felejtsük el lekapcsolni a hátsó, fedlapi kijelzőt…

Kapcsolódó ASUS újdonságok:

8 hozzászólás