A Retina Display-t lassan nyugdíjazzák? FullHD mobilkijelzőt virít az LG

By  | 

Bekeményít az LG kijelző-fronton, legalábbis ami a mobilpiacot illeti, sikerült ugyanis kifejleszteniük elsőként a full HD-s, 1080p felbontású LCD-panelt – okostelefonokra. 5 inch-es, azaz kis híján 13 centis képátlójú érintőképernyőre tervezik az impozáns részletességet, amivel ugyan még nem a legnagyobb pixelsűrűség birtokosai (abban a Toshiba viszi a prímet), viszont a 440 PPI-s érték mindenképpen kenterbe veri az iPhone 4-ben használt 3.5 inch-es Retina Display-t a maga 326 PPI-s pixelsűrűségével.

Az 5 inch, ha hasonlítani akarjuk, méretben a Samsung Galaxy Note képernyőjének felel meg, vagyis a kisebb tenyerű felhasználóknak már lehet, hogy nehézséget jelent majd kézbe venni (kosarasok előnyben), de az mindenesetre látszik, hogy kezdünk hozzászokni ehhez a nagyobb felülethez, a növekvő médiafogyasztás miatt a gyártóknak egyre inkább megéri az félig okostelefon-félig tablet méretű, úgynevezett „phablet”-platformra is kihozni termékeket.

Az LG LCD-paneljénél már az IPS-technológia továbbfejlesztett változatát használják, egészen pontosan az AH-IPS-t (Advanced High Performance In-Plane Switching), aminek köszönhetően egészen széles látószögből is nézhető marad a képernyő, gyorsul az érintés válaszideje és a frissítés, valamint optimalizálódik a fényerő és az energia-felhasználás a külső viszonyoknak megfelelően.

16:9-es képaránnyal, 1920 x 1080 pixelen csúcsminőségű tartalmak játszhatók le az új felületen, a terjedő LTE-hálózatokról pedig szélsebesen töltődhet majd a TV-adásokkal egyenértékű video-stream. Várhatóan az év második felében találkozhatunk az első LG-termékkel, ami már ezt a képernyőt használja, addig is június 4-én a bostoni SID 2012 Display Week nevű konferencián csodálhatjuk meg élőben az új LCD-kijelzőt.

5 hozzászólás