Asus Eee Pad Transformer Prime: négymagos Tegra 3 proci izmozik a tabletben

By  | 

Hivatalosan is bejelentették az Asus Eee Pad Transformer Prime tabletet, mely a világ első táblagépe, amelyben az új négymagos Tegra 3 (Kal-El) dolgozik. Papíron ezzel messze minden versenyzőt lebüntet a kategóriájában és a korábban napvilágot látott demo is elég meggyőző (Tegra 3 video).

Az eladások és sajtóvisszhang alapján az eredeti Asus Eee Pad Transformer amúgy is az idei év egyik legsikeresebb táblagépe lett, a Prime pedig tényleg mindent visz. Az olcsó műanyag borítást egy jó tapintású alu héj váltotta. Hacsak egy leheletnyit is, de vékonyabb és könnyebb, mint az iPad2, ami azért nagy szó, főleg azt figyelembe véve, hogy a kijelző képátlója viszont egy kicsi nagyobb. Extrém 8,3mm vékony, 586 gramm és 10,1 collos 1280×800 felbontású kijelzővel érkezik, melyet a jól bevált Gorilla Glass véd.

Az előd legfontosabb megkülönböztető jegye, a külön megvásárolható, illeszthető billentyűzet dokkoló az új modell esetében is elérhető és beviteli eszköz is csak előnyére változott. Szintén vékonyabb lett és alu borítást kapott. Hiába a touchscreenes gépelés és virtuális billentyűzetek sokat fejlődtek, de ha masszív gépelésre kerül sor, akkor még mindig a fizikai klaviatúrát, jó öreg QWERTY-t részesítem előnyben, touchscreenen legfeljebb SMS-t vagyok hajlandó bepötyögni. A Prime billentyűzetének van még egy előnye: dokkolóként is szolgál, így az aksiidőt az alapból is meggyőző 12 óráról 18 órára képes meghosszabbítani. Persze ebben leginkább a Tegra 3 proci fejlett energiagazdálkodásának van legnagyobb szerepe.

Mi van még? 1,2MP előlapi és 8 MP-es hátlapi kamera, irigylésre méltó F2.4-es rekesz és természetesen a 1080p full HD videórögzítés is alap. A kütyün találunk még egy micro HDMI portot, USB-t, SD kártya olvasót, az elődnél nagyobb és szebben szóló hangszórókat, 32 vagy 64GB SSD, 1GB RAM. Hivatalosan Android 3.2-vel érkezik, de esélyes az Android 4.0 Ice Cream Sandwich is!

Két színben érkezik még karácsony előtt. A 32GB-os $500, a 64GB-os $600 körüli áron, míg a dokkoló billentyűzetért $150-t kell fizetni a tengerentúlon. Nálunk legalább 1,5x szorzóval kell majd számolni.

3 hozzászólás