ASUS Padfone: Tabletté alakítható okostelefon

By  | 

Az ASUS is elérkezettnek látta az időt, hogy egy saját okostelefonnal debütáljon a Mobile World Congress-en, méghozzá egy egész különleges darabbal. Az ASUS PadFone tulajdonképpen egy 3-in-1 szett, hiszen a telefon mellé mindjárt egy tablet-es dokkolóállomást is kapunk, illetve opcionálisan vehető hozzá egy aksival egybeépített billentyűzet és egy stylus is, így használhatjuk mobiltelefonként, tabletként vagy netbookként is:

A PadFone okostelefon egyértelműen a felsőbb kategóriát képviseli, kezdésnek említhető a Super AMOLED qHD felbontású érintőképernyő (960×540 pixellel), ami remek megjelenítést ad, processzorként egy Qualcomm Snapdragon S4 négymagos egység dolgozik benne, grafikai támogatást illetően az Adreno 225 GPU asszisztál, emellett az 1 GB-os LPDDR2-es belső memóriával és 16-64 GB-ig bővíthető belső kapacitással bír. Fényképezőből egy autófókuszos 8 megapixeles optikát kapott LED-es háttérvakuval, plusz olyan további extrákkal van felvértezve, mint például az LTE-támogatás, Bluetooth 4.0, GPS, az elmaradhatatlan Android Ice Cream Sandwich operációs rendszer, giroszkóp, iránytű és egy 1520 mAh-s akkumulátor.

A 129 grammos telefon azonban eltörpül kiegészítője, a 724 grammos és 10,1”-os PadFone Station mellett, de vele egy teljesen működőképes tablet-et varázsolhatunk a mobilból. Alapvetően egy tablet-vázról van szó, a Padfone-t a hátuljában megbúvó rekeszbe illesztve lesz használható a dokkoló az okostelefon egyfajta kiterjesztéseként, megnövelt 1280×800-as felbontásban és extra 24,4 wattórás aksival, ami segít a telefon töltésében is.

Hívások bonyolítására nem feltétlenül kell ki-be rakosgatni a PadFone-t a tokjából, használhatjuk ehhez a kapacitív tollat, mégpedig egyszerűen úgy, hogy a fülünkhöz helyezve beszélünk bele és nyomjuk rajta a hívásfogadó gombokat (csak aztán nehogy hülyének nézzenek minket, ha csak egy szimpla tollhoz beszélve látnak meg valahol).

Árról egyelőre nem sokat tudni, de áprilisban már érkezik az ASUS PadFone.

3 hozzászólás