Acer Aspire R7: hajtogatható notebook-tablet hibrid

By  | 

aspire_r7_1

Ritkán lehet találkozni ennyire furcsa kinézetű notebookkal, mint amilyen az Acer Aspire R7, mert tulajdonképpen nem is egy notebookról van szó, hanem egy notebook-desktop-tablet hibridről, némi extrával. A 15.6 inch-es Aspire R7-ben teljesen újragondolták a billentyűzet és touchpad elhelyezését (konkrétan megcserélték a kettő pozícióját), valamint a képernyőnél sem elégedtek meg a laptopoknál megszokott felnyit-lecsuk mozdulatokkal.

acer_aspire_r7_4

 

acer_aspire_r7_6

Különösen figyelemre méltóak az egyes üzemmódok, amikor is a Full HD-s érintőképernyős kijelzőt egy all-in-one desktopokhoz és iMac-ekhez hasonló, zsanérszerűen működő támaszték segítségével hajtogathatjuk különböző pozíciókba, akár úgy, hogy a képernyőt a billentyűzet felső széléhez igazítjuk (ekkor az úgynevezett Ezel üzemmódban lehet a touchpad eltakarásával a gépelést kicsit meggyorsítani), akár pedig úgy, hogy teljesen megfordítjuk a tengelye körül, és szemléltető, azaz Display üzemmódban tehetjük például a prezentációkat még hatásosabbá vagy a teremben másoknak mutogathatjuk a tartalmakat. Végül pedig Pad módban majdnem teljesen ráhajthatjuk a kijelzőrészt a billentyűzetre (természetesen képpel felfelé), hogy aztán tabletként bökdöshessük.

aspire_r7_3

aspire_r7_2

Az mindenesetre biztos, hogy nem lesz egyszerű hozzászoktatni a felhasználókat a megvariált klaviatúrához, bizonyára hetekig tartó hajtogatás után alakul csak ki a megfelelő rutin a rendeltetésszerű használatához. Hardverkiépítésben amúgy meglehetősen erős masináról van szó: a két és fél kilós és 3 cm vastag Aspire R7-eshez egy Intel Core i5-ös vagy opcionálisan i7-es processzor mellett maximálisan 12 Gb-os RAM, 1 terrabyte-os HDD vagy 256 Gb SSD háttértár tartozik, HDMI, USB 2.0 és 3.0-portokkal, és persze alap az Ethernet-csatlakozó, az SD-slot és a wifi, Bluetooth modulok. Extraként a billentyűzete háttérvilágítást is kapott,valamint négy darab, egyenként 8 wattos kis hangszóró gondoskodik a Dolby Home Theater v4 minőségű hangzásról.

acer-aspire-r7_5

Május 14-től lesz elérhető az Acer Aspire R7, elsőként a Best Buy-nál, 999$-os kezdőáron (~227.000 Ft), ami értelemszerűen drágul egy izmosabb konfigurációnál.